Vodafone zavádí technologii, která 2× zrychlí LTE připojení

14

Vodafone ve spolupráci se společností Huawei spustil v pražské čtvrti Karlín nejmodernější mobilní síť LTE Advanced, která využívá technologii 4×4 MIMO. Tato technologie, přináší ještě rychlejší mobilní internet a lepší pokrytí, zejména uvnitř budov.

Technologie 4x4 MIMO na straně vysílače i koncového zařízení současně kombinuje signál ze čtyř vysílacích, respektive přijímacích, antén a tím významně zvyšuje efektivitu přenosů dat v dostupném frekvenčním pásmu. Z hlediska uživatele je hlavním přínosem až dvojnásobná maximální rychlost, stabilnější signál, zejména ve vnitřních prostorách budov a na hranici dosahu vysílače, a menší spotřeba energie koncových zařízení.

Vodafone logo

Vysílač v Karlíně byl spuštěn na frekvenci 1 800 MHz a umožňuje teoreticky dosáhnout rychlosti až 300 megabitů za sekundu pro stahování dat směrem k uživateli. Podpora na straně koncových zařízení se v současnosti omezuje pouze na několik přístrojů, ale díky nové generaci mobilních procesorů, bude těchto zařízení významně přibývat. Nasazení technologie 4×4 MIMO Vodafone ověřoval s využitím modemu Huawei B5328.

Zdroje: Tisková zpráva

Diskuze ke článku
Allname
To je sice pěkné, jenže já u Vodafonu podle mapy pokrytí mám mít doma LTE ale skutečnost je jiná a jsem rád za ikonku E na telefonu, ještě že mám doma Wi-Fi.
thegrid
K čemu to je? Stahování je nemožný kvůli FUPu a na nějaký ten video přenos by bohatě stačila polovina rychlosti..
Akorát komerční šaškárna.
Tom
Allname: to neres :D tmobile taky mapa kilometr kolem mého pokryti je lte a mam E sotva dve tečky :D pětkrát jsem tam volal vzdy řekli ze se ozvou a nic jeden teda řekl ze mam volat pres edge to je hnus uplne jsou to prasata
Insaniya
Na co tahle technologie, když zůstává FUP?? až bude zrušen FUP, pak bude OK!

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze