Vodafone už pokrývá 86 % populace připojením 3G a LTE

23

Vodafone se nově pochlubil pokrytím 86 % populace rychlým připojením k internetu. To zahrnuje LTE na frekvencích 800/900/1800 MHz a 3G připojení. 86 % populace údajně pokrývá 65 % území celké České republiky.

Vodafone se snaží tlačit své vysokorychlostní připojení a podle nové zprávy se operátorovi podařilo pokrýt již 86 % populace, což je úctyhodné číslo. V celkovém součtu však figurují dva typy připojení, a to 3G a LTE. Jak je známo, tak podpora LTE ještě není na mnoha zařízeních moc rozšířená a 3G pracuje na jiných frekvencích.

Tip: Testujeme LTE-A od Vodafone: naměřili jsme 170 Mbit/s

Vodafone

Celkově je podle Vodafonu také pokryto 65 % území České republiky, což ostatně můžete posoudit sami z mapy, ale dostupnost v praxi asi nebude všude ideální a nebudete na všech místech dosahovat ideálních výsledků. Přesto si Vodafone zaslouží pochvalu za to, jak se snaží LTE rozšířit a doufáme, že se všem operátorům podaří pokrýt co největší procento populace a území, čemuž by mohlo pomoct diskutované sdílení sítí.

Vodafone

Zdroje: Tisková zpráva

Diskuze ke článku
radek
Vodafone má nejhorší pokrytí ze všech operátorů u nás. A to i ti další dva stojí za hovno.
Zdeněk Kučera
Zdeněk Kučera
Souhlas, od té doby co zrychluje a pracuje na lepším pokrytí já ztrácím signál na místech kde jsem se připojoval s rozumnou rychlostí .
Bydlím celkem v centru a pokrytí mi 3g spadlo na edge.
Tomas S.
Tak to jsem rad,ze nejsem sam.Dela to prekotne,jeho infrastruktura to nestiha.Pravidelne mi chodi zpozdeni ruznych upozorneni,je problem s normalnim hovorem.Myslim si,ze si zadelava na poradny problem.Tyden co tyden je s manzelkou upozornujeme a vzdycky jen narazime na priblblou telefonistku.Mel by to nekdo rict kompetentnim osobam.Zvazuju,jestli u nich zustanu.
Filip Hoang
Filip Hoang
Tak to já mohu říci, že já jsem pernamentně na LTE a jsem velmi spokojen... LTE chytám většinou i tam, kde bych to vůbec nečekal...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze