Vodafone plní podmínky a sítěmi LTE pokrývá přes 98 % populace

10

Vodafone splnil podmínky aukce kmitočtů z listopadu 2013 a již podruhé během dvou a půl let pokryl aukcí požadované oblasti České republiky signálem LTE 4G.

LTE 4G v pásmu 800 MHz tak postupně překrylo již vybudované a funkční LTE na frekvenci 900 MHz, které svou rychlostí a kvalitou služby plně odpovídá podmínkám aukce. Pokud jste při svém výběru mobilního telefonu stále zohledňovali „vodafnonní“ LTE pásmo 900 MHz, nově již nemusíte.

Vodafone logo

„V současné době plníme povinnost pokrytí v 32 okresech typu A (s nižší hustotou populace), což je o dva více, než bylo požadováno v kritériích aukce, ale i v dalších 33 okresech typu B. Díky více než 4 300 LTE vysílačům nyní pokrýváme rychlým mobilním internetem LTE 4G 98,7 % populace ČR,“ uvedl Balesh Sharma, generální ředitel společnosti Vodafone.

Vodafone začal již v roce 2013 pokrývat Českou republiku Turbo internetem, rychlým mobilním internetem na technologii 3G a LTE 900 MHz. Díky této strategii Vodafone jako první operátor na českém trhu přinesl rychlý mobilní internet také zákazníkům mimo velká města. Začátkem letošního roku probíhalo v Česku nezávislé měření kvality mobilních sítí prováděné společností P3 communications, která je uznávanou autoritou v oboru. Na základě tohoto měření společnost P3 udělila Vodafonu certifikát „nejlepší v testu“ za nejrychlejší nabízené datové přenosy a nejspolehlivější hlasové služby.

Data Českého telekomunikačního úřadu o všech pokrytých regionech jsou k dispozici na této adrese.

Zdroje: Tisková zpráva

Diskuze ke článku
Rob
Jestli tim myslej pokryti na půdě tak možná, v byte ani čárka a na zahradě sem tam jedna skoči, to bydlím 20 km za Prahou.
DV
Tak to teda patrim mezi ta 2% :-( Par metru od jednoho vyhlaseneho golfoveho hriste nema VDF ani 2G volani, natoz EDGE ci LTE data...
Vomas
Jj, někdy je to pokrytí slabší... Já mám největší problém v práci. Jakmile vlezu do budovy, tak mi skočí Edge... Vylezu ven asi 20m od budovy a zpět LTE... Pěkně mě to štve... Volal jsem i na Vodafone a nevědí nic... Ale moje doměnka je, že můj zaměstnavatel je u T-Mobile a máme tu přenosné telefony, tak si myslím, jestli to neruší signál T-Mobile uvnitř budovy...?
Petr
Komu se LTE od Vodafonu nelíbí, tak má možnost využít LTE od konkurence. Bude velice nemile překvapen. Stejně jako já :( zase si pomalinku začínám zvykat v určitých destinacích na EDGE. S Vodafonem to bylo LTE vždycky (ač klidně jen na 900MHz, ale stále stonásobný rozdíl).

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze