Podívejte se na krásné Xiaomi 12. Představí se ještě v letošním roce

2× aktualizováno
Podívejte se na krásné Xiaomi 12. Představí se ještě v letošním roce
Fotografie: Petr Vojtěch, mobilenet.cz
  • Novinka má být vybavena vlajkovým procesorem od Qualcommu Snapdragonem 8 Gen1
  • Očekává se nasazení displeje s 2K rozlišením a 120 Hz
  • Nabíjení bude díky výkonu 120 W otázkou pár minut
  • Představení proběhne 28. prosince

Aktualizováno 24. 12. 2021

Pár dní před oficiální premiérou, kterou Xiaomi naplánovalo na 28. prosinec, se můžeme podívat na detailní tiskové snímky chystaného Xiaomi 12. Vděčíme za ně Evanu Blassovi. Základní Xiaomi 12 bude vybaveno 6,28" displejem a zadní strana bude mít zřejmě zajímavé vzorování imitující kůži. Spatřit můžeme také tři objektivy fotoaparátů, mezi nimiž však chybí teleobjektiv.

Xiaomi 12

Aktualizováno 1. 12. 2021

Generální ředitel Xiaomi Lei Jun na Twitteru oficiálně oznámil, že řada Xiaomi 12 bude mezi prvními na světě, která nabídne nový procesor Snapdragon 8 Gen1, který již byl oficiálně představen. Zda Xiaomi bude první, či nikoliv, není v tuto chvíli známo. Základní model Xiaomi 12 by se měl odhalit 12. prosince, ale možná vše stihne dříve Motorola s řadou Edge 30.


Původní informace z 26. 11. 2021

Již příští týden se dočkáme představení zbrusu nového procesoru od Qualcomuu, který budou využívat budoucí vlajkové lodě předních výrobců. V tuto chvíli se počítá, že půjde o Snapdragon 8 Gen1. Vůbec prvním telefonem, který by jeho služeb mohl využít, by mohlo být Xiaomi 12.

Xiaomi 12
Možná podoba Xiaomi 12

O telefonu se již spekulovalo před několika týdny, právě v souvislosti s procesorem od Qualcommu, avšak nyní přináší mydrivers.com informace, že Xiaomi možná novinku představí symbolicky 12. prosince. V daný den by totiž datum 12. 12. krásně doprovázelo model s označením 12. Je sice trošku podivné, že by premiéra proběhla v neděli, ale asi by nás to už nemělo překvapovat.

Výbava má kromě již zmíněného procesoru oslňovat AMOLED displejem s 2K rozlišením a 120Hz obnovovací frekvencí. Dojde také na stereo reproduktory nebo ultrazvukovou čtečku otisků prstů. Na zadní straně mají operovat tři fotoaparáty, avšak něco navíc je známo jen o hlavním snímači. Má jej dodat Samsung a těšit bychom se mohli na 50megapixelové rozlišení. Nabíjení Xiaomi 12 bude po drátu otázkou pár minut, neboť se výkon vyšplhá až na 120 W. Na další podrobnosti, stejně tak potvrzení termínu premiéry, si budeme muset počkat.

Diskuze ke článku
Martin Moravec
Martin Moravec
Tak pokud to bude mít díru v displeji, tak kolem něj projdu a ani se ho nevšimnu.....
Martin Jeřábek
Martin Jeřábek
Naposledy upraveno: 27. 11. 2021 12:52
12.12 vyjde Xiaomi 12X se Snapdragon 870. Jejich menší model. 12 Pro a Ultra až v Únoru.
Ben Ben
Ben Ben
6.28"... hm to by bylo fajn. Aspon neco relativne mensiho. Za to plus.
Zada v imitaci kuze taky v poho. I kdyz to bude nejspis plast? Uvidime co zbytek a co cena...
Lukas Klima
Lukas Klima
Krásné a Xiaomi. To je panečku oxymoron 😁

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze