Viber dává ruce pryč od Facebooku v rámci hnutí #StopHateForProfit

4
Viber dává ruce pryč od Facebooku v rámci hnutí #StopHateForProfit
Fotografie: Viber
  • Z aplikace bude odstraněn obsah z Facebooku, Facebook SDK a GIPHY
  • Viber také ukončí veškeré kampaně na Facebooku a připojí se tak k rostoucímu hnutí #StopHateForProfit, které má za cíl bojkot technologického obra

Porušování ochrany osobních údajů a neschopnost zamezit šíření nenávistné rétoriky ze strany Facebooku má za následek odstranění veškerého Facebook obsahu a nástrojů z aplikace Viber. Aplikace tak chce chránit svou více než jednu miliardu uživatelů.

Rakuten Viber oznamuje, že společnost přeruší veškeré obchodní vztahy s Facebookem. Z aplikace bude odstraněn obsah z Facebooku, Facebook SDK a GIPHY. Rakuten Viber také ukončí veškeré kampaně na Facebooku a připojí se k rostoucímu hnutí #StopHateForProfit, které má za cíl bojkot technologického obra.

V rámci protestů, které se v posledních týdnech odehrávají v USA, se spojilo šest organizací, mezi nimi Anti-Defamation League a NAACP, které vyzvaly k zastavení reklamních kampaní na Facebooku v průběhu celého července z důvodu neschopnosti Facebooku omezit šíření nenávistné rétoriky. Pro Viber je neschopnost Facebooku zamezit tomuto trendu dalším problémem v řadě, který navazuje na případy jako skandál Cambridge Analytica, kdy došlo ke zneužití osobních dat 87 milionů uživatelů soukromou firmou. Výsledkem je rozhodnutí, že aplikace posune kampaň #StopHateForProfit ještě o krok dále a přeruší veškeré obchodní styky s Facebookem.

Djamel Agaoua, CEO Viber uvádí: „Facebook nadále ukazuje, že nerozumí své roli v dnešním světě. Od zneužití osobních dat přes nedostatečnou bezpečnost komunikace až po neschopnost přistoupit k potřebným krokům, které by ochránily veřejnost od nenávistné rétoriky, Facebook zašel moc daleko. Nejsme ten, kdo rozhoduje o pravdě, ale to, že lidé trpí kvůli šíření nebezpečného obsahu, je skutečnost a společnosti k tomu musí zaujmout jasné stanovisko.

Kroky potřebné k odstranění veškerého budou podle očekávání dokončeny na počátku července 2020. Propagace nebo jakékoliv další útraty na Facebooku byly zastaveny s okamžitou platností.

Stáhnout Viber

Google Play (zdarma) App Store (zdarma) Microsoft Store

Diskuze ke článku
petr dvorak
petr dvorak
No, kdybych ten Viber měl, to už by letěl.
Tom
Do telefonu mi nesmí nic, co ovládá Facebook...
Mário
Dúfam že to bude pokračovať a že to prinúti FB konečne urobiť dáke zmeny. Facebook má toľko problémov na ktoré kašlú pretože riešenie by stálo peniaze. Teraz nedávno tam lákali toho hlupáka trampa. Medzi riadkami povedali u nás môžeš klamať koľko chceš a nám je to jedno. Na jednej strane Facebook kričí že on nie je médium a nemusí dodržiavať zákony pre mienkotvorné médiá. Ale na strane druhej vám ukazujú to čo oni chcú aby ste videli. Účet tam mám ale vôbec tam nechodím. Voľný čas si vážim a nebudem ho plytvať na tie sprostosti čo sú tam.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze