Velký šok pro všechny zákazníky. Vodafone zdražuje mobilní paušální tarify

5
Velký šok pro všechny zákazníky. Vodafone zdražuje mobilní paušální tarify
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Všechny paušální tarify zdraží o 9 %, někdy tak i více než o 100 Kč
  • Důvodem má být zachování kvality služeb
  • Zdražení se netýká předplacených karet či Vodafone TV

V České republice máme jedny z nejdražších mobilních služeb v celé Evropě, alespoň to je výsledek rozsáhlého průzkumu z loňského roku. Ani tato nelichotivá statistika však nepřiměla zástupce Vodafone se zamyslet a zvážit, proč jsou i jejich služeb tak drahé. Namísto toho jsme se hned zkraje nového roku dočkali velmi nečekaného a nevídaného kroku. Vodafone se rozhodl všechny své mobilní paušální služby zdražit. Navýšení je jednotné, a to o 9 %.

Vypisovat zde všechny tarify a balíčky, kterých se zmíněné 9% zdražení bude týkat, by bylo opravdu dlouhé, operátor naštěstí vše přehledně shrnul v abecedním pořádku v tomto dokumentu. Lze říci, že pokud máte nějakou mobilní paušální službu od Vodafonu, zdražení se vás bude týkat. Podstatné je, že zdražení vstoupí v platnost od 26. února 2023. Pakliže máte například obnovu vašeho tarifu ke 4. dnu v měsíci, bude se vás změna týkat až 4. března.

Operátor navýšení cen odůvodňuje tím, že chce nadále poskytovat služby ve stejné kvalitě a modernizovat infrastrukturu. Netřeba dodávat, že toto odůvodnění se velkého pochopení nedočká. Nabízí se totiž otázka, jak to zvládají mnozí konkurenti napříč Evropou, kteří nabízí výhodnější tarify za nižší cenu než český Vodafone.

O kolik více zaplatíte?

Mezi nejoblíbenější tarify v nabídce Vodafonu patří samozřejmě ty neomezené, které se jmenují Neomezený Basic, Neomezený Super a Neomezený Super 5G. Nejnižší neomezený tarif jste mohli mít za 599 Kč, nově vás vyjde na 653 Kč. Logicky nejvíce si připlatíte u tarifu Neomezený Super 5G, kde se cena zvedne z 1 199 Kč na 1 307 Kč.

Neomezené tarify Neomezený Basic Neomezený Super Neomezený Premium 5G
Dosavadní cena 599 Kč 799 Kč 1 199 Kč
Nová cena 653 Kč 871 Kč 1 307 Kč
Zdražení + 64 Kč + 72 Kč + 108 Kč

V přehledných tabulkách můžeme pokračovat i nadále. Zdražení se dotklo i základních tarifů Vodafone pro ty nejméně náročné uživatele. Opět cena roste o operátorem udávaných 9 %.

Základní tarif 130 volných minut 250 volných minut Red Basic
Dosavadní cena 299 Kč 399 Kč 599 Kč
Nová cena 326 Kč 435 Kč 653 Kč
Zdražení + 27 Kč + 36 Kč + 54 Kč

Vodafone neušetřil ani skupinu zákazníků z řad studentů. Tarify, u kterých hraje nízká cena prim, neboť student si zpravidla nemá možnost vydělávat plnohodnotnou prací, jsou opět zdraženy o 9 %.

Studentské tarify #jetovtobě 3 GB #jetovtobě 15 GB #jetovtobě neomezený
Dosavadní cena 299 Kč 499 Kč 599 Kč
Nová cena 327 Kč 544 Kč 653 Kč
Zdražení + 28 Kč + 45 Kč + 54 Kč

Co se nezdraží?

Ačkoliv to vypadá, že Vodafone zdražil opravdu z gruntu a vše, několik výjimek se najde. Ceník se nezmění u předplacených karet, stávajících tarifů pevného internetu ani u služby Vodafone TV.

Diskuze ke článku
Petr Paulika
Petr Paulika
To je ta odmena za loajalitu pausalistu ;-) To my promiskuitni predplacenkari bychom SIMku hnedka po vycerpani utopili v kanalu a bezeli do trafiky pro jinou.
Standa Jandečka
Standa Jandečka
Jaký šok? T mobile všechny zákazníky převedl automaticky na nové a samozřejmě dražší tarify už na podzim.
Juraj Slezák
Juraj Slezák
aj na SK seci zdrazeli vsetci operatori o 2 - 5 eur, zalezi od sluzby, lebo ze draha energia a inflacia...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze