Velká aktualizace Hudby Groove pro W10 Mobile přináší nové funkce

21

Hudební přehrávač Hudba Groove (Groove Music), který je jako univerzální aplikace přítomný v desktopových, mobilních Windows 10 i na Xboxu, se od přejmenování letos v červenci Microsoft postupně vylepšuje. Tento týden přišla velká aktualizace pro Windows 10 Mobile, která nese číslovku 3.6.1573.0.

Groove Music

Aplikace až dosud trpěla dětskými nemocemi a uživatelé s ní nebyli úplně spokojeni. Microsoft nicméně i na základě zpětné vazby nejen, že opravil chyby a problémy se stabilitou, ale zapracoval i na uživatelském rozhraní, které je nyní ergonomičtější a lépe se ovládá. Přibyly i některé zásadní nové funkce.

Podle vývojářky Microsoftu Ellen Kilbourne je mezi nimi mnoho, po kterých uživatele již dlouho volali a jedná se o více než 15 položek. Některé z nich jsou nicméně navázány na službu Groove Music Pass, která umožňuje streamování online hudby a která u nás stejně jako Cortana není dostupná. Killbourne nyní vydala changelog pro aktualizaci 3.6.1573.0, který zahrnuje:

  • Skladby a alba jsou nyní ve výchozím stavu řazeny podle data přidání. Můžete si však třídění změnit například podle abecedy, alba nebo interpreta.
  • Hamburger menu nevyvoláte pouze stiskem tlačítka v levém horním rohu, ale i tahem od levého okraje. Aplikace se tak lépe ovládá jednou rukou.
  • Stiskem a přidržením na skladbě je můžete přeorganizovat v playlistu.
  • V minulosti se v Naposledy přehraných objevovaly pouze skladby přehrané v rámci aplikace. Nyní se tam však zobrazuje i to přímo v Průzkumníku. K využití této funkce je nicméně nezbytný Groove Music Pass.
  • Průběh stahování se nyní zobrazuje v záhlaví a do správce se stahování se dostanete z levého navigačního menu, což je stejné jako v aplikaci Filmy & TV.
  • Pokud řeknete Cortaně „Play electronic“, přehrávač přehraje všechnu elektronickou hudbu. Tato funkce je nicméně navázaná na dostupnost Cortany.
  • V případě, že je během upgradu nutné znovu sestavit databázi, což by se nicméně nemělo dít příliš čast, ukáže se dialogové okno vysvětlující, co se děje.
  • Pokud je zjištěna skladba, která je duplicitní na OneDrive a v Music Pass, vyskočí oznámení, zda jí chcete automaticky odstranit.
  • Vrátila se menší velikost písma skladby v přehrávání.

Některé z nových funkcí se pak týkají Continuum, které v současnosti mohou využívat pouze uživatelé Lumie 950 (XL) a týkají se toho, jak aplikace vypadá na velkých obrazovkách:

  • Aktualizováno bylo rozvržení galerie umělců, která má nyní správné řádkování a zarovnání. Byly odstraněny barevné čtverce na pozadí.
  • Byly přidány moduly Průzkumníka na stránku s podrobnostmi o umělci ve větších rozlišení. Tato funkce vyžaduje Groove Music Pass.
  • Upraveno bylo rozvržení aplikace při vyšších rozlišeních, aby vypadalo správně a také lépe reagovala na ovládání rolovacím kolečkem myši.
  • Upraveno bylo rozložení stránky s výsledky vyhledávání pro vyšší rozlišení.
  • Upraveno bylo menu s přidáním, aby vypadalo lépe ve vyšším rozlišením.
  • Upraveno bylo uspořádání galerie s nedávno přehranými skladbami, aby vypadala lépe ve vyšším rozlišením.

Jakkoli je rozsáhlá, tak tato aktualizace není rozhodně poslední, která reflektuje zpětnou vazbu od uživatelů. Vývojáři naopak uživatelé ujišťují, že všechny připomínky poslouchají a zapracují je do budoucích aktualizací.

Hodnocení

Novou verzi aplikace jsme vyzkoušeli. Kromě funkcí navázaných na Groove Music Pass a Continuum, které jsme neměli k dispozici. Subjektivně je aplikace plynulejší než dříve a úpravy uživatelského rozhraní usnadňují ovládaní a jsou mnohem ergonomičtější. Skutečně funguje i integrace Cortany.

Novou verzi Hudby Groove můžete stáhnout zde.

Zdroje: microsoft.com, answers.microsoft.com, neowin.net, wmpoweruser.com

Diskuze ke článku
Rosťa
Já mám po poslední aktualizaci Groove na W10M ve verzi 3.6.1577.0.
Fill
Ale pořád dvojí písničky... Tímto bych začal. Jsou tam vždy dvě a jedna nefunguje... Tohle tam je už půl roku.
Milan Kutaj
Milan Kutaj
A ekvalizér stále nič?
Človeče
Oplati sa aj teraz zainvestovat do lumie 640 xl , alebo počkať na nove 700/800 ?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze