Véčko s ohebným displejem má i TCL. Jeho koncept Chicago jsme zkusili v Las Vegas

5
Véčko s ohebným displejem má i TCL. Jeho koncept Chicago jsme zkusili v Las Vegas
Fotografie: mobilenet.cz
  • Telefon by se ve finále mohl jmenovat TCL Flex V
  • Výrobce se snaží o cenově dostupnější telefon s ohebným displejem
  • V prototypu je nasazen Snapdragon 765G

Veletrh CES 2022 je v plném proudu a na poli mobilních zařízení se největší aktivitě těší TCL. To ukázalo například speciální tablet šetrný k očím. Přímo v Las Vegas však TCL vystavuje i svůj Project Chicago, což je ohebný telefon, na kterém výrobce již nějaký čas pracuje. Konstrukcí jde o véčko s velkým vnitřním displejem, který je skládací. Je tak důležité říci, že TCL míří do stejného segmentu jako Samsung Galaxy Z Flip3 či Huawei P50 Pocket.

TCL Flex V

TCL se však bude snažit srazit cenu o poznání níže a zpřístupnit ohebné telefony širšímu spektru zájemců. Hovoří se, že by se cena měla pohybovat hluboko pod hranicí 20 tisíc korun. To je výrazně méně, než za kolik se dnes prodává konkurence. Ve výbavě by se měl objevit dostupnější procesor, v prototypu je Snapdragon 765G. Z vnějšku bude duální fotoaparát se 48 a 16 megapixely, přičemž nebude chybět ani menší displej pro notifikace.

TCL Flex V

Vnitřní displej bude mít průstřel pro čelní 44megapixelovou kamerku a v těle telefonu se má nacházet baterie s kapacitou 3 545 mAh. Nelze upřít důraz na styl a musíme říci, že by se TCL Flex V na trhu rozhodně neztratilo. Případný termín představení prozatím bohužel znám není.

Diskuze ke článku
Milan Votruba
Milan Votruba
Vypadá že nemá tu obludnou rýhu jako Flip
Martin Jeřábek
Martin Jeřábek
Škoda že jen koncept jako zbytek co TCL ukázalo, kdyby tohle vydal a za rozumnou cenu.. Už by to chtělo víc oživit trh, pak rollable.
Jan Kasik
Jan Kasik
čekám na Véčko okolo 15 tis - vážně nepotřebuji nejnovější nejvíc hřející procesor

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze