Ve 3. kvartálu si Apple uzmul 103,6 % zisků z prodejů smartphonů

15

Apple i přes klesající prodeje iPhonů nadále na trhu smartphonů jednoznačně dominuje z pohledu ziskovosti. Ze všech zisků z prodejů chytrých telefonů si uzmul neuvěřitelných 103,6 %. Druhému Samsungu přitom plynulo jen 0,9 % zisků. Důvodem, proč se Apple mohl dostat nad 100% hranici, je fakt, že mnozí výrobci prodělávají a vykazují záporné výsledky.

Dle analytiků z BMO Capital Markets Apple i přes pokles prodejů iPhonů prokázal, že je v podstatě jedinou firmou, která na chytrých telefonech umí pořádně vydělávat. Kalifornská firma si dle odhadů ze zisků z prodejů smartphonů uzmula neuvěřitelných 103,6 %. Druhému Samsungu pak ze zisků náleží jen 0,9 %. Důvod, proč se Apple mohl v této statistice přehoupnout přes 100 %, je ten, že mnozí výrobci jako LG či HTC na prodejích chytrých telefonů prodělávají.

Přečtěte si také:

Co se týče absolutních čísel prodejů telefonů, odvětví vede Samsung, jehož značku nese 21,7 % prodaných smartphonů. Apple je v prodejích druhý s 13,2% podílem na trhu. Není příliš pravděpodobné, že by si Apple podíl zisku nad 100% hranicí udržel dlouhodobě. Za takto dobré výsledky ostatně vděčí i vybuchujícímu Samsungu Galaxy Note 7, který musel být z trhu stažen a nyní je již zřejmé, že se do prodeje znovu nedostane. Je ovšem zajímavé sledovat, že firma s 13% tržním podílem může takto finančně dominovat.

Apple iPhone 7 vs. Samsung Galaxy Note 7

Zdroje: 9to5mac.com, investors.com

Diskuze ke článku
Mirek
Ta metodika mi stejně nedává smysl. To, že někdo prodělává, ještě neznamená, že můžete mít 103% zisku. To je jako napsat, že tým USA vyhrál 103% zlatých medajlí na olympiádě, protože tým Ruska se nezůčastnil. Podle mě nemůžete jít přes 100% zisků, navíc v situaci, kdy Samsung má také zisk.
Petr
Hnusne schnile jablko skonci taky a uplne :D
Rob
Ja sem teda elektrikář, ale 103% si děláte srandu ne.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze