Vaše příběhy budou moci být delší. Instagram umožní nahrát až minutové Stories

Vaše příběhy budou moci být delší. Instagram umožní nahrát až minutové Stories
Fotografie: Michal Pavlíček, mobilenet.cz
  • Instagram už nebude Příběhy rozdělovat po 15 vteřinách
  • Delší videa však do Příběhu nedostanete, aplikace je ustřihne

Sociální sítě hýbou již více než dekádu světem a patří mezi ně také Instagram. Ten se v průběhu let velmi výrazně změnil a v současné době klade důraz především na videa, kterým říká Reels. Neméně oblíbené jsou také Příběhy, v angličtině Stories. Jedná se o krátká videa, která vydrží vydaná vždy omezenou dobu, konkrétně 24 hodin. Poté zmizí, pokud si je autor nedá do vlastních výběrů, kde již mohou být archivována navždy.

Instagram

Doposud pro drtivou většinu uživatelů platilo, že jeden Příběh mohl mít maximálně 15 vteřin. Pokud bylo vaše video delší, Instagram jej automaticky rozdělil na několik segmentů, maximálně však čtyři po 15 vteřinách. Tomu začíná být konec. Vybraní uživatelé jsou při otevření aplikace informováni, že videa do Příběhů mohou mít nově délku 60 vteřin, přičemž nebudou rozdělována do jednotlivých kratších segmentů.

Jde o vítanou věc. Nadále však platí, že delší video do Příběhu vložit nelze. Pokud bude mít více než 60 vteřin a vy se jej přesto pokusíte nahrát, Instagram ho automaticky ustřihne. V tuto chvíli mají novou funkci k dispozici jen někteří uživatelé. Je však nasnadě, že v brzké době dojde k rozšíření i mezi další. Vy sami přitom nic speciálního dělat nemusíte, postačí si jen udržovat aplikaci aktualizovanou.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze