V rytmu stereo zvuku a AMOLED displeje, testujeme Poco M4 Pro

V rytmu stereo zvuku a AMOLED displeje, testujeme Poco M4 Pro
Fotografie: Michal Pavlíček, mobilenet.cz
  • Telefon je vybaven 6,43" displejem s 90 Hz
  • Je odolný vůči stříkající vodě dle IP53
  • Hlavní fotoaparát láká na 64 megapixelů
  • Na českém trhu jej pořídíte za 5,5 tisíc korun

Poměrně nedávno jsme pro vás testovali Poco M4 Pro 5G, avšak na českém trhu můžete narazit ještě na Poco M4 Pro bez přídomku 5G. Pro někoho může být překvapením, že jde o poměrně dosti rozdílné telefony a odlišnosti se zdaleka neomezují jen na podporu nejmodernějších mobilních sítí. Chybují v tom i některé obchody, které pod položkou Poco M4 Pro prodávají variantu s 5G. Dnes si proto přiblížíme Poco M4 Pro. V prvé řadě si řekněme, jak je od sebe poznáme. Zásadním faktem je, že Poco M4 Pro je menší než Poco M4 Pro 5G a nápis Poco na zadní straně je horizontálně orientovaný, zatímco na Poco M4 Pro 5G je psán ve vertikálním směru.

Díky rozumným rozměrům se telefon pohodlně drží i v menší ruce a potěšila nás i hmotnost pod hranicí 180 gramů. Lesklá zadní strana je ale bohužel magnetem na otisky prstů a brzy je silně zašpiněná. Pokud budete chtít, aby mobil stále trochu vypadal, budete muset zadní část několikrát denně přeleštit hadříkem. V příjemné dosahu jsou všechna tlačítka na pravém boku a velmi dobře funguje čtečka otisků prstů na téže straně. V segmentu nižší střední třídy je pak příjemným bonusem mírně zvýšená odolnost IP53, kdy telefon odolá dešti či stříkající vodě.

Mezi cenově dostupnými telefony vždy zaujme kvalitní displej a Poco M4 Pro jej má. Na 6,43" se rozprostírá skutečně povedený AMOLED panel, který má vysoký kontrast a perfektní podání černé. Navrch se můžete těšit na 90Hz obnovovací frekvenci a my jen můžeme dodat, že displej patří mezi nejlepší ve své kategorii. O jeho ochranu se stará sklíčko Gorilla Glass 3. Dojem z používání a například hraní her či konzumace multimédií umocňují dva reproduktory, které sice kvalitou neoplývají, ale hrají opravdu hlasitě.

Benchmark testy

Výrobce naopak šetřil u hardwaru, což u Poca není moc obvyklé. Zavděk musíme vzít postarším procesorem MediaTek Helio G96 a 6GB RAM. Interní paměť disponuje 128 GB, avšak po prvním zapnutí je k dispozici necelých 100 GB. Telefon je totiž zaplevelený zbytečnými aplikacemi. Vrcholem byla dvojitá přítomnost TikToku.

Xiaomi Poco M4 Pro

Poco M4 Pro v redakci dále testujeme, pokud vás o něm cokoliv zajímá, neváhejte a zeptejte se nás v diskuzi pod tímto článkem.

Xiaomi Poco M4 Pro 128+8 GB

Rozměry159,9 × 73,9 × 8,1 mm, 179,5 g
DisplejAMOLED, 6,43" (2 400 × 1 080 px)
Fotoaparát64 Mpx, video: 3 840 × 2 160 px, 30 FPS
ProcesorMediaTek helio G96, 2×2,05 GHz + 6×2 GHz
PaměťRAM: 8 GB, úložiště: 128 GB, microSDXC
Akumulátor5 000 mAh, doba nabíjení: 0:59 hodin
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze