V dalším rozšíření pro Hearthstone se podíváme do Karazhanu

4

Free-to-play karetní titul Hearthstone patří v současnosti k největším úspěchům slavného vývojářského studia Blizzard a není se čemu divit, že nás čeká další rozšíření. To přidá 45 nových karet a zaměří se na dobrodružství pro jednoho hráče proti připraveným protivníkům. Navíc se podíváme do Karazhanu, neslavně proslulé čarodějné věže.

Blizzard právě odhalil podobu plánovaného rozšíření pro karetní hru Hearthstone, která se tématicky odehrává ve světě Warcraft. Nese název Hearthstone: One Night in Karazhan.

Co je Karazhan?

Pokud jste viděli film nebo hráli úplně první díl Warcraftu, jméno Medivh vám nebude neznámé. Tento mocný čaroděj (strážce) měl za úkol chránit Azeroth před útočníky z cizích světů. Jak ale víme, jeho úmysly nebyly úplně čisté a byl to právě on, kdo přivedl do světa orky. Karazhan je jeho magická věž, která se objevuje i ve hře World of Warcraft, kde slouží jako menší raid plný nepřátel.

Příběh tohoto rozšíření zve hráče na párty, která se v této legendární věži má odehrávat. Když však dorazí, Medivh bude pryč a hráčům nezbude než se probojovat až k samému konci, kde snad odhalí, co se stalo.

Hearthstone: Heroes of Warcraft

Obsah rozšíření

Zprvu je nutné rozlišit, že se nejedná o velké rozšíření, jako byl třeba starší Turnaj, ale jen o menší „Dobrodružství“, což znamená, že do hry se přidá 45 nových karet, které nelze zakoupit v balíčcích za skutečnou měnu, ale hráči je musí vyhrát. Jak karty vyhrát?

Dobrodružství obsahuje sérii soubojů pro jednoho hráče. Jako už v minulosti se postavíte připraveným bossům s velmi specifickou strategií, kterou musíte překonat. Je to vlastně dungeon rozdělený na několik podlaží. Bohužel zatím nevíme, kolik těch podlaží celkem bude. Ze zkušenosti se dá počítat se čtyřmi. Nové karty jsou odměnou za pokoření těchto protivníků.

Hearthstone: Heroes of Warcraft

Po dokončení celého dobrodružství se vám otevře v těžším módu, za jehož zdolání vás čeká odměna v podobě speciální rubu karet.

Kolik to bude stát?

Máte dvě možnosti, jak vstoupit do Karazhanu. Za 20$ poplatek jednoduše odemknete přístup do všech podlaží a navíc získáte i speciální rub pro karty. Druhou možností je kupovat přístup do jednotlivých částí věže postupně. Za jedno patro zaplatíte 7 $ nebo 700 herních zlaťáků, pokud je náhodou máte nastřádané. Pokud nic platit nechcete, tak si stejně budete moci užít jednu speciální misi zdarma, kde se ocitnete v roli Medivha. Po jejím zdolání získáte dvě nové karty.

Rozšíření se zpřístupní 11. srpna, ne však celé najednou. Každý týden se odemkne jedno patro.

Zdroje: polygon.com, us.battle.net

Diskuze ke článku
Petr
Žena mě zabije... :-D
First Person Rooter
Možná jsem poněkud hnidopich, ale nelíbí se mi ta část, kde píšete, že jeho úmysly nebyly úplně čisté. Jeho úmysly čisté byly, ale byl posedlý Sargerasem, což je pravděpodobně jeden z nejsilnějších charakterů světa WoW vůbec, těžko mohl něco dělat proti tomu, tak silnej zase Medivh nebyl. Ten portál neotevřel z vlastní iniciativy.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze