Urbanista Phoenix jsou plně bezdrátová sluchátka se solárním dobíjením

Urbanista Phoenix jsou plně bezdrátová sluchátka se solárním dobíjením
Fotografie: Urbanista
  • Solární panel je umístěn na stěně pouzdra
  • Jedna hodina na světle znamená hodinu přehrávání navíc
  • Začnou se prodávat do konce roku

Společnost Urbanista je méně známým výrobcem příslušenství pro mobilní telefony, konkrétně bezdrátových sluchátek. Firma si získala pozornost svým modelem Los Angeles. U těchto sluchátek přes uši je hlavový most potažen solárním panelem, který za ideálních podmínek vyrobí více energie, než sluchátka spotřebují při přehrávání hudby.

Nyní se Urbanista snaží tento princip přenést i do plně bezdrátových sluchátek. Ta sama o sobě jsou na umístění solárního panelu příliš malá, a tak si našel místo na stěně pouzdra. A jak se jeho nasazení odrazilo na výdrži? Samotná sluchátka vydrží hrát 8 hodin, v pouzdru mají zásobu na celkem zajímavých 32 hodin. Každá hodina, kdy je pouzdro vystaveno přímému světlu, pak dodá hodinu přehrávání navíc. I proto najdeme na pouzdře očko pro poutko, kterým jej zavěsíte například na zavazadlo. Stav nabití a množství vyrobené energie můžete sledovat v připojené aplikaci, stejně jako u zmiňovaného modelu Los Angeles.

Urbanista Phoenix

Mezi další výbavu patří odolnost dle IPX4, Bluetooth 5.2 a nabíjecí port USB-C pro doplnění energie, když zrovna nebude tolik svítit. Sluchátka dále slibují hybridní aktivní potlačení hluku a také možnost připojení ke dvěma zařízením současně. Mezi dostupné barevné varianty patří černá a růžová. Na jejich prodej si však budeme muset počkat, Urbanista je chce uvést na trh ještě před koncem roku. Evropská cena je prozatím naplánována na 149 €, tedy asi 3 600 korun.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze