Update pro Windows 8 přinese kompletní synchronizaci dlaždic

2

Uniklá aktualizace Windows Blue pro nejnovější generaci operačního systému Microsoftu odhalila některé novinky, které pro nás výrobce chystá. Dozvěděli jsme se však toho mnohem více, jak podotýká Windows nadšenec Rafael Rivera. Ten totiž odhalil další novinky, týkající se obrazovky Start a synchronizace obsahu.

Kromě dřívější možnosti synchronizovat barevné schéma, tapety, zamykací obrazovku a řadu dalších nastavení mezi počítači se stejným účtem, to bude možné provádět také s kompletním rozestavením připnutých ikon, jejich velikostí a barvami. Pokud se pak prostřednictvím svého profilu přihlásíte na jiném počítači, měli byste narazit na takřka kompletně zachovanou obrazovku Start.

Tím ale inovace nekončí. Velmi zajímavou funkcí je možnost spárovat zařízení s Bluetooth příslušenstvím, přičemž vám spárování zůstane i do dalších zařízení s Windows Blue, kam se přihlásíte skrze svůj účet. Nově také bude možné synchronizovat karty Internet Exploreru, historii souborů, odkazy, nainstalované aplikace, soubory aplikací, tethering a personalizace systému. Vše nyní půjde synchronizovat do všech zařízení se stejným operačním systémem a vaším účtem.

Windows 8 Blue: červnový update přinese vyšší výkon i stabilitu.

Microsoft plánuje oficiálně odhalit Windows Blue na červnové konferenci vývojářů.

Zdroje: withinwindows.com