Sony Xperia XZ2 Compact uniká na prvním oficiálním snímku

2× aktualizováno
19
Sony Xperia XZ2 Compact uniká na prvním oficiálním snímku
  • Na snímku se má nacházet prototyp Xperie XZ2 Compact
  • Sony přistoupilo ke změně vzhledu i umístění čtečky otisků prstů
  • Ve výbavě se má objevit Snapdragon 845 či 64GB paměť
  • Díky širokoúhlejšímu displej se zvýší úhlopříčka

Aktualizováno 24. 2. 2018

Dva dny zbývají do premiéry nových Xperií a my se již můžeme podívat na finální podobu Xperie XZ2 Compact. Oficiální render, který unikl, nám potvrzuje více zaoblený design. Sony také sáhne ke čtyřem barevných variantám. Možná se k vám také doneslo, že větší Xperia XZ2 bude podporovat bezdrátové nabíjení. Dle současných informací již na tuto vymoženost v kompaktním těle nezbylo místo a varianta Compact bude nabíjena jen klasicky - kabelem.

Sony Xperia XZ2 Compact
Sony Xperia XZ2 Compact

Aktualizováno 21. 2. 2018

Po pouhém dni tu máme nálož informací týkající se výbavy. Začněme rovnou zostra. Xperia XZ2 Compact bude mít protáhlý displej s poměrem stran 18:9, což však přinese možnost nárůstu úhlopříčky displeje na 5 palců, přičemž velikost samotného zařízení by se příliš měnit neměla. Vzroste rozlišení displeje, a to na Full HD. O jeho ochranu se pak postará sklíčko Gorilla Glass 5. Pod kapotu by měl výrobce naládovat Snapdragon 845, 4 GB operační paměti a 64GB interní úložiště. V prodeji by se novinka měla objevit již zkraje března, přičemž cena se má pohybovat kolem 740 dolarů, což je v přepočtu 18 tisíc korun s daní. Cena tak zřejmě povyroste, avšak je nutné přihlédnout k maximální možné hardwarové výbavě.

Původní text z 20. 2. 2018

Na nadcházejícím veletrhu MWC 2018 bychom se měli dočkat představení nových Xperií, a to zejména těch nejvýše postavených. Premiéru si má odbýt řada XZ2 včetně verze Compact. Právě ta se má údajně nacházet na níže vložené fotografii. Zatímco vlevo je již postarší Xperia Z5 Compact, vpravo má být Xperia XZ2 Compact. Na první pohled působí zvláštně, avšak vězte, že má jít o prototyp, avšak velmi se blížící finálnímu vzhledu.

Sony Xperia XZ2 Compact

Zaujme především spodní zaoblená strana a také rohy, které již nejsou ostře řezané, jak bylo u Xperií po léta obvyklé. Naopak důkaz o tom, že se bezpochyby jedná o zařízení od Sony, spatříme na pravém boku, kde se nachází hardwarová spoušť fotoaparátu. Naopak zdánlivě chybí čtečka otisků prstů, kterou výše postavené Xperie měly vždy na boku. Tentokrát však dle zdroje má být na zadní straně.

Zdroj: xperiablog.net, swedroid.se

Diskuze ke článku
Led
A tlusté je to alespoň centimetr... Sony, Sony
Xwert Is
Xwert Is
Naposledy upraveno: 20. 2. 2018 16:48
Fajn ale čítačka vzadu nieee .... omg
To je snáď sen keď už to konečne nemá hrany dajú čítačku dozadu... achjo
Tomason
No a velebnosti jdu blejt, tohle už není Sony jestli to je pravda.
Miguel
No doufam ze se tak nestane sony prave svym hranatym designem je sony...no nechame se prekvapit stacilo by jen vice roztahnout displej snizit ramecky pod a nad a zlepsit fotak at nema tolik postprocesingu a je to zase best foun jako Z3compact nejlepsi maly telefon skoda ze uz dnes nedostacuje na spicku ale kdyz udelaji neco v tomto stylu kdyz to prislo procesor 845 4gb ram 64gb pamet a displej 5'' s full hd tak jako je xz1compact jen lepsi a dokonalejsi a moznosti zmensit rozliseni kvuli vydrzi super:-)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze