U Vodafonu na Štědrý den zákazníci především smskovali

Statistiky ze Štědrého dne zveřejnil také náš nejmladší mobilní operátor Vodafone. V jeho síti se naplno projevil zvýšený zájem o datové služby, uživatelé přenesli o 76 % více dat. Nejvyužívanější však samozřejmě byly SMS zprávy.

„Letos o Vánocích vzrostl objem volání a odesílání SMS, a to především díky nově uvedeným neomezeným Red tarifům. Nejvíce se o Štědrém dnu volalo do Polska, na Slovensko, Ukrajinu a do Německa. Oproti loňskému roku významně vzrostlo využití datových služeb. To lze přičítat stále rostoucímu počtu chytrých telefonů a tabletů v populaci.“

Vodafone logo

Hovory

Hovorů jsme spojili více než 8,5 miliónů, což je o 17,3 % více než loni. Špička nastala mezi 10. a 11. hodinou.

SMS

Lidé si letos o Vánocích vzájemně v naší síti (z telefonů i z aplikací) poslali celkem 18,3 miliónu SMS, což je o 6 % více než loni. Špička co se týče SMS nastala ve 13:14.

MMS

Lidé si letos o Vánocích vzájemně z mobilů poslali téměř 174 000 MMS, což je o 2 % více než loni. Špička, co se týče MMS, nastala mezi 12:40 a 12:50.

Datový provoz

Letos lidé o Štědrém dni přenesli o 76 % více dat než loni. Špička nastala kolem dvacáté hodiny. Značný nárůst přenosů dat potvrzuje vývoj využívání datových služeb v průběhu celého roku 2013.

Další statistiky

  • Hovory do ciziny: nejvíce se volalo do Polska, na Slovensko, Ukrajinu, do Německa, Vietnamu, Ruska a Velké Británie.
  • Cizinci přihlášení o Štědrém večeru do sítě Vodafone: nejvíce u nás bylo Němců, Holanďanů, Švédů, Slováků, Britů, Italů, a Poláků.

Zdroj: TZ Vodafone

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze