U Vodafone dotované telefony nově pouze s internetem

5

Vodafone se rozhodl zpřísnit podmínky pro zákazníky, kteří si chtějí pořídit dotovaný telefon z jeho nabídky. Na dotovaný telefon budou mít nově nárok pouze ti, kteří si zároveň aktivují některý z internetových tarifů. Některé telefony se tak mohou výrazně prodražit.

Zatímco u dražších smartphonů považuje většina z nás téměř za samozřejmost, že je lidé používají spolu s internetovým tarifem, i z našich diskuzí a poradny víme, že je zde opravdu velké množství lidí, kteří se internetu v mobilu z různých důvodů brání. To se zřejmě svou novou politikou snaží Vodafone změnit. Vyvstává zde však otázka, zda je to ta správná cesta. V nabídce Vodafonu je totiž i řada levnějších telefonů hodící se například pro děti, starší či mladší uživatele, kteří internet v mobilu nemají. Na dotované ceny tak nedosáhnou, i kdyby měli měsíční faktury přes 1000 Kč. Nejlevnější telefony (mnohdy bez možnosti připojení k internetu) už ale Vodafone delší dobu vůbec dotované nenabízí a vždy je potřeba zaplatit plnou cenu. Daná podmínka se tak na tyto případy nevztahuje.

Email na Seznam.cz nově dostupný přes Vodafone live!

TIP: podívejte se na kompletní únorový ceník Vodafone

Zatímco v zahraničí jsou dotované telefony k sehnání běžně za cenu několik desítek korun k tarifům za několik set korun, v České republice se ceny pohybují v tisících a nyní ještě přichází zpřísnění podmínek.

Vodafone: co přinese nový český operátor?

Jaké jsou tedy nové podmínky?

Ceny telefonů a výše minimálního měsíčního plnění zůstávají stejné, zákazník však na zvýhodněnou cenu dosáhne pouze při aktivaci některého z měsíčních tarifů Internet v mobilu. Ten se samozřejmě do minimálního měsíčního plnění započítává také a neznamená to, že je potřeba mít minimální plnění 777 Kč plus internet v mobilu. Pokud si však z nějakého důvodu internet v mobilu pořizovat nechcete, na dotovanou cenu nemáte vůbec nárok a budete muset zaplatit plnou cenu telefonu, což někdy znamená rozdíl mnoho tisíc korun.

TIP: přečtěte si podrobnou recenzi nové Nokia Lumia 800, kterou dnes začíná Vodafone prodávat

Bez internetu na dotované Nokie s Windows Phone nedosáhnete...

Co na nové podmínky říkáte? Znamená to pro vás překážku při koupi dotovaného telefonu nebo už internet v mobilu dávno používáte a problém to podle vás není?

Diskuze ke článku
pudl
no co, holt si počkáme na 4. operátora a přejdeme.....Aspoň je vidět, jak si englický Vodafone váží českého prostoru - orvat, jak to nejvíce jde, a odeslat si domů 18 miliard ze zisku, aby mohl rozdávat svým britským národům iPhony za 0 liber !!!!
Arnold
Mně překvapilo že u Vodafone si váží víc nového zákazníka oproti 13let věrnému. Srovnával jsem ceny a nově příchozí zákazník měl cenu o 100Kč nižší. Na můj dotaz proč tomu tak je nebyla schopná holka ani odpovědět. Když jsem řekl že chci lepší cenu tak že to prý nejde. Teď bych měl asi napsat pár sprostejch slov jak mně to rozohnilo :)))
Václav
Je to všechno velkej byznys KSINDL a po Česku...
www.stripteralex.cz
www.stripteralex.cz

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze