Twitter spouští funkci oblíbených uživatelů na iOS a Androidu

Sociální síť Twitter zkouší novou funkci, která vám dovolí přidat vybrané uživatele do oblíbených, čímž je zviditelníte před ostatními, kteří vás zajímají méně. Pro vybrané tweety tak dostanete vždy upozornění. Otázkou zůstává, jak dále bude tato funkce ještě využita.

Twitter v nedávné době poměrně potichu pustil novou funkci (mimo jiné) na favorizování užitelů, které sledujete. Jako jeden z prvních na to upozornil Drew Olanoff na svém Twitter účtu. Dosud jste mohli u každého tweetu klepnout na hvězdičku a přidat ho tak k oblíbeným. To slouží hlavně k tomu, že si tweet uschováte a můžete si ho pak snadno najít a zobrazit. Nyní však můžete vkládat do oblíbených rovnou samotné uživatele. Stačí, když si zobrazíte něčí profil, tak vedle tlačítka pro follow/unfollow najdete tlačítko s hvězdou.

Twitter

K čemu to ale slouží? Zatím nenajdete mnoho uplatnění. První věcí jsou push notifikace, takže když vybraný člověk pošle tweet, tak vás na to telefon upozorní. V takovém případě byste si měli vkládat do oblíbených pouze uživatele, jejichž tweety vás skutečně zajímají. Druhé využití je přímo na hlavní stránce v aplikaci Twitter, kdy jednoduchým tažením přecházíte mezi úvodní stránkou, Discover, Activity a právě Favorite people. Tam vidíte tweety pouze od lidí, které jste si vybrali. Otázkou však zůstává, zda se tato funkce ještě nějak rozšíří či vyvine. Hodil by se alespoň nějaký seznam lidí, které máte v oblíbených. V současné chvíli tu žádný není. A webová verze této služby s touto novou funkcí nepočítá vůbec a k dostání je zatím pouze v oficiální aplikaci na systémech iOS a Android.

Stáhnout Twitter

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Zdroje: theverge.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze