Snapchat nenaplnil očekávání. Akcie firmy prudce poklesly

8
Snapchat nenaplnil očekávání. Akcie firmy prudce poklesly
Fotografie: Snapchat
  • Společnosti Snap (Snapchat) se v prvním čtvrtletí příliš nedařilo
  • Tržby nenaplnily očekávání analytiků
  • Akcie firmy tak poměrně výrazně klesly

Mezi nejpopulárnější sociální sítě současnosti lze rozhodně zařadit Snapchat, který se přízni těší především mezi mladými uživateli. Za touto síti stojí společnost Snap, která vydala svou finanční zprávu za uplynulé čtvrtletí roku 2017. V těchto prvních třech měsících byla společnost poprvé veřejně obchodována a bohužel se nepodařilo naplnit optimistická očekávání.

Analytici odhadovali tržby společnosti Snap ve výši 158 miliónů dolarů, jenže realita je o něco nižší – „pouze“150 miliónů dolarů. Kvůli tomu se výrazně zvětšila i ztráta na jednu akcii. Z očekávaných 19 centů se vyšplhala na 2,31 dolarů. Za takto značným rozdílem lze hledat pouze ztrátu, která se v prvním čtvrtletí dostala na 2,2 miliardy dolarů.

Nenaplnění očekávání se projevilo na pádu akcií společnosti, které v jednu chvíli poklesly až o 25 %. V posledním čtvrtletí také přibylo společnosti méně nových uživatelů. I tak není vyloženě důvod ke skepsi, protože poslední rok zažívá společnost Snap raketový růst. O 286 % se meziročně zvýšily tržby společnosti a o 36 % přibylo aktivních uživatelů každý den. Průměrný výnos z uživatele pak vzrostl o 181 %. Přesto analytici odhadují, že až do konce roku 2018 zůstane firma ve ztrátě na akcii.

Stáhnout Snapchat

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Zdroje: cnbc.com, roklen24.cz

Diskuze ke článku
ANO
Jak to muzu vyzkouset? Jaka je webova adresa? Aha, takze nikde? Takze fuckoff:o)
Lukáš
Pro mě je lepší Instagram. A co vím od kámošů tak Insta stories používá více lidí a podle mě je to lepší jak Snapchat
Řezňýk
Četl jsem v jedné zakázané knížce, že akciové trhy jsou způsob, jakým jedna nejmenovaná skupina podkopává autoritu národních vlád a snaží se ovládnout svět.
Márv
To preto nenaplnili očakávania lebo nemajú podporu win 10 mobile :)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze