Vývoj The Room Three byl devětkrát dražší než u prvního dílu

3

Nově vydaná infografika odhaluje zajímavosti z vývoje a prodeje populární série The Room. Zajímá vás, jak se který díl prodával? A co takhle podíl jednotlivých platforem? Možná byste také rádi věděli, kolik peněz vůbec stojí takovou hru vyvinout.

The Room Three – videorecenze

Fireproof Games, tvůrci série The Room, vypracovali přehlednou a zajímavou infografiku, kde shrnují vývoj všech třech dílů. Ve výsledku bohužel nezjistíme, kolik na kterém skutečně vydělali peněz, ale i tak jde o zajímavá čísla. Už jen sám vývoj se díl od dílu dost lišil. Zatímco vydat jedničku tým stálo 160 000 liber, u třetího dílu už to bylo 1 407 000 liber. Na druhou stranu, prvního dílu se celkem prodalo 6 935 421 kusů (z toho 72 % na iOS). Jsou do toho zahrnuty i veškeré slevové akce, takže těžko můžeme odhadnout čistý zisk. Prodeje posledního dílu čítají 1 383 020 kusů, což je o poznání méně, ale na druhou stranu je v obchodě mnohem kratší dobu a ještě se nestihl dostat do opravdu velikých slevových akcí. Zde má iOS dokonce 77% podíl.

Třetí díl má tedy zatím nejmenší celkový počet stažení, ale o vzrůstající popularitě série mohou mluvit data z prvního dne prodeje. Zatímco jednička nasbírala jen 5 250 kusů, u třetího dílu to bylo rovnou 49 226.

TIP: Recenze The Room Three – Větší a temnější

Z infografiky se dále dozvíte více o tom, kolik lidí na hře pracovalo, jak dlouho jim trval vývoj a kolik dětí se během té doby v týmu narodilo. Nechybí ani informace o hodnocení a získaných oceněních.

The Room Three

Stáhnout The Room Three

Google Play App Store

Zdroje: imgur.com

Diskuze ke článku
Petr
Android uživatele nejsou ani při tak obrovských počtech schopni nakoupit v solidním množství vysoce kvalitní prémiovou hru. Soupal bych jim tam jen F2P.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze