Tuzemští operátoři omezují o svátcích provoz některých LTE vysílačů

7

Svátky mají být klidné a strávené v kruhu rodinném. Již typicky patří k vánočním svátkům také televize. A právě provoz LTE vysílačů může mít za následek rušení pozemního vysílání. Z tohoto důvodu se tuzemští operátoři rozhodli omezit provoz některých LTE vysílačů tak, aby bylo přes svátky zajištěno ničím nerušené sledování oblíbených pořadů.

Český telekomunikační úřad požádal tuzemské operátory o to, aby v době svátků omezili provoz některých LTE vysílačů. Důvod je vcelku jednoduchý, některé vysílače totiž ruší příjem digitálního vysílání, což je zvláště v době vánočních svátků velmi nevhodné. Operátoři tedy vyhověli a provoz některých vysílačů omezili.

K omezení provozu se přímo vyjádřil T-Mobile a O2, Vodafone omezení LTE nekomentoval. V každém případě, pokud se setkáte s tím, že LTE na místech, kde normálně funguje, nefunguje, jedná se o dočasný problém. Aktivace vysílačů by opět měla proběhnout po svátcích a Novém roce (od 5.1).

Setkali jste se s omezováním LTE provozu i vy?

Zdroje: t-mobile.cz

Diskuze ke článku
Jiri Dolezel
Jiri Dolezel
Je to jen kvůli průletu Ježíška, cca od 16 - 22 hod.
David
Právě jsem si přikoupil internet za 200 Kč, myslíte, že je možné v případě, že bude LTE vysílač (jinak tu chytám jen Edge) vypnut, žádat peníze zpět?
Misa
Asi to je dobře, ale možná zase nové uživatele , kterých pár bude po vánocích budou mít nové telefon s LTE to nepotěší. Na chatach apod. wi-fi často nemají. Ale mnohem více mě zajímá, jestli po novým roce budou moci vesele rušit kohokoliv. Myslím v těch problémových lokalitách.
Jiří Batěk
Jiří Batěk
Na tom jejich seznamu Zlín není ale podle operátora T-Mobile je lte i ve Zlíně vypnuté

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze