TSMC bude vyrábět 7nm čipy pro budoucí Snapdragon 855

16
TSMC bude vyrábět 7nm čipy pro budoucí Snapdragon 855
  • TSMC potvrdilo, že bude dodávat 7nm čipy pro Qualcomm
  • Výroba se má rozběhnout na přelomu roku

Aktuální vlajková loď Qualcommu je procesor Snapdragon 845, který najdeme v mnoha nejlepších telefonech současnosti. Již dříve se spekulovalo, že následující generaci mobilních procesorů zajistí čipy od TSMC, což se aktuálně oficiálně potvrdilo. Společnost TSMC bude dodávat 7nm čipy pro budoucí Sanapdragon 855. V nově vydané zprávě se též uvádí, že výroba bude zahájena buď na konci roku 2018, nebo začátku roku následujícího.

Samotný Qualcomm již uvedl zbrusu nový modem Snapdragon X24, který se stal prvním 7nm LTE modemem na světě. Současně se pyšní rychlostí stahování až 2 Gb/s. Je více než pravděpodobné, že tento moderní modem najdeme v budoucím Snapdragonu 855. Pokud se již těšíte na první zařízení, je nasnadě, že se jich dočkáme už během února 2019. Objeví se například v jedné z verzí Samsungu Galaxy S10.

Diskuze ke článku
Janek
To je dobrá zpráva, konečně bude moci Exynos předvést co umí a nebude svázán s povinností být na stejné úrovni jako Snapgragon. Pokud budou použity maximální takty procesoru a skutečně výkonná grafika, pak se můžeme těšit na obrovský výkon SoC. Pak zůstane jen otázka jak ten výkon využít.
Tomason
Myslí tím pokud použijí něco jiného než Exynos.
Ve světě Blue suna, je to co nevyrobí Samsung šmejd a podobně.
Tomason
No moment a ještě řekni že jsi to tak nemyslel?
Mimochodem udělat se lepší? Jako tady? Před kým, před lidmi který jsem nikdy neviděl a nikdy neuvidím, protože je to tu anonymní.
Ale jasně moje sláva roste čím dál tím víc. ????
A k věci, to že se ti něco líbí a máš jinej názor, to ti nikdo nebere.
To že ale sám rád urážíš a děláš z lidí blbce, se pak odrazí v tom, že to někdo nenechá být a prostě potřebuješ léčbu svojí medicínou.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze