Trh s chytrými hodinkami stagnuje, rok 2016 zaznamenal 1,4% nárůst

4

Trh s chytrými hodinkami stagnuje, za rok 2016 se prodalo jen o 1,4 % více kusů než v roce předcházejícím. Celkově se za loňský rok prodalo 21,1 milionů kusů chytrých hodinek. Dominuje především Apple, který se postaral o dodávku více než 55 % všech smartwatches, na druhém místě je s velkým odstupem Samsung.

Chytré hodinky zkrátka příliš netáhnou, což dokazuje statistika prodejů z minulého roku. Celkem se prodalo 21,1 milionů chytrých hodinek, z čehož 55 % (více než 11 milionů kusů) nese logo Apple (Apple Watch a Apple Watch 2). Na druhém místě je Samsung s celkovým počtem 2,4 milionů prodaných kusů. Čísla obou prodejců jsou nižší než v roce 2015, zhruba o 12 až 15 %. V roce 2015 bylo prodáno celkem 20,8 milionů kusů, což značí nárůst o zhruba 1,4 procenta.

TIP: Samsung Gear S3 míří na český trh, cena přesáhne 10 tisíc korun

watchOS 3

V tomto světle informací nelze mluvit o nárůstu prodejů, ale o stagnaci. O chytré hodinky je víceméně stejný zájem jako v roce 2016, alespoň tedy z celkového hlediska. Za 4. čtvrtletí roku 2016 prodal Apple celkem 5,2 milionů chytrých hodinek, což je o 100 tisíc více než ve stejném období předcházejícího roku. Samsungu se dařilo méně, ve stejném období prodal 800 tisíc kusů chytrých hodinek, což je o 500 tisíc kusů méně než ve stejném období předchozího roku. Samsung by si mohl polepšit v prvním čtvrtletí roku 2017, až teprve zde se totiž promítnou prodeje nové generace chytrých hodinek Gear S3 Classic a Gear S3 Frontier.

Zdroje: strategyanalytics.com

Diskuze ke článku
Ondřej
Jak by mohli táhnout, když jsou na trhu výrobky z roku 2015? Samozřejmě že ten kdo je chtěl je má a nové nejsou a ti kdo je neměli jsou 1,4%.
Martin Both
Martin Both
Přesně tak prostě lidi už hodinky měli. A nebylo moc za co měnit. Přešel jsem z Gear S2 na Gear S3 Frontier a musím uznat, že to byl dobrý krok větší displej hezčí vzhled a hlavně rychlost systému se oproti předchůdci mnohonásobně zlepšila. Před Rokem jsem si myslel že si hodinky nikdy nekoupím. Zkusil jsem je a dostaly mě. Je nutné si je vyzkoušet třeba na týden a potom uvidíte jestli se vám nákup hodinek vyplatí nebo ne. Je to hodně subjektivní názor.
Karel 1
Každou chvíli nabíjet baterku v hodinkách, koho by to bavilo. Koupím nějaké Quartz a mám 1 rok až dva klid.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze