Třetina uživatelů Androidů nemá na telefonu nastavené heslo

21

Čím jsou telefon chytřejší, slouží uživatelům k více úkonům. Tím samozřejmě roste důležitost si telefon zabezpečit proti neoprávněnému vniknutí. Statistiky Duo Analytics však ukazují, že třetina uživatelů Androidu svůj telefon nemá nijak zabezpečený.

Android - zabezpečení

Možností, jak zabezpečit svůj smartphone s Androidem je dnes nespočet. Základem je využívat PIN kód k vaší SIM kartě. Další a hojně využívanou možností je odemčení displeje pomocí hesla, PIN kódu či případně speciálního obrazce, který si sami zvolíte. Díky tomu telefon uchráníte před případným neoprávněným odemčením od někoho, kdo by k němu rozhodně neměl mít přístup. U nejnovějších telefonů lze využít také například čtečku otisků prstů, která celý proces urychluje.

TIP! Android v prosinci: na KitKat dotírá Lollipop

Duo Analytics však přišlo se zprávou, že 1 ze 3 zařízení s Androidem není při odemčení nijak chráněno. Pokud by tedy došlo k jeho odcizení, byla by data či citlivé informace přístupné v podstatě komukoliv. Zajímavé je srovnání s konkurenčním systémem iOS. V jeho případě je nechráněno pouze 1 zařízení z 20. Statistiky také dále ukazují, jak hodně oblíbený je u systému Android tzv. root, tedy odemčení systému. Najdeme jej na 1 ze 20 zařízení. Opět můžeme porovnávat s iOS, kde se root provádí na v průměru 1 zařízení z 250.

Zdroje: duo.com

Diskuze ke článku
Honza
Dobrý den,mohl bych se zeptat jestli bude recenze na mobil,který je vyfocen ve článku Děkuji za odpověď
Michal
Hm.... Tak mám iOS telefon zabezpečen heslem v kombinaci velká plus malá písmena, symboly a čísla nejde o logické heslo a má více jak 20 znaků. ;)
Na ID mám jiné heslo ve stejném pojetí a dvoustupňové ověřování.
Nechápu lidi co si na telefon nenastaví alespoň 1234 ;) i když je to jako by nic neměli, ale lepší než opravdu nic.
Standa
Srovnávat poměry Android vs iOS mi přijde jako blbost hlavně díky tomu že iPhone má na dvou generacích na všech modelech čtečku otisku prstů a Android v nejvíc prodávané střední a nízké třídě nikoliv. Je na čase si taky uvědomit kolikrát za den telefon musíte odemknout. Někdo 5x někdo taky 60x. Pokaždé vyplňovat heslo nebo PIN v případě že telefon je semnou doma nebo semnou v kabině kamionu je pro mě nesnesitelný zdržování a ztráta času. Možná kdybych trávil víc času s cizími lidmi tak možná by to člověk překousl. Moje děti a manželka mi citlivá data nebo celý telefon asi neukradne. Doufám :D Proto jsem jednoznačně proto aby tedy byla čtečka otisku prstů v každém přístroji povinně, když si chtějí hrát výrobci na bezpečnost. A když jak tu tvrdíte je to otázka okamžiku ověřit majitele. Ať se výrobci zamyslí nad tímhle nebo vymyslí něco podobného a stejně rychlého a méně obtěžujícího
Jiří Morkes
Navíc jsou v androidu kolikrát i ta hesla/gesta na odemčení k prdu. Vždycky se najde zlodějíček, který přes recovery zadá factory reset a mobil je jeho... V tomhle má jablko navrch, to musím uznat.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze