Nokia 8.2 s podporou sítí 5G by se měla představit 5. prosince

2× aktualizováno
Nokia 8.2 s podporou sítí 5G by se měla představit 5. prosince
  • Nokia 8.2 se stane prvním modelem výrobce s vyjíždějící selfie kamerkou
  • Uvnitř modulu by se měl nacházet 32megapixelový senzor
  • O dostatek výkonu by se měl postarat Snapdragon 735 spolu s 8 GB RAM

Aktualizováno 25. 11. 2019

Nokia 8.2 by mohla být mnohem blíže, než se zdá. Na oficiálním Twitteru Nokie se objevila informace o novém přírůstku do rodiny, který se světu oficiálně představí již 5. prosince. V přiloženém videu není bohužel kromě data nic prozrazeno, avšak s ohledem na dřívější úniky se předpokládá, že se představí právě Nokia 8.2. Navíc i z důvodu, že Nokia 8.1 je na trhu přibližně jeden rok.


Aktualizováno 12. 11. 2019

Trend smartphonů s vyjíždějící selfie kamerou je tu, pro tuzemský trh pár hodin starou novinkou je kupříkladu Honor 9X. Pozadu nechce zůstat ani HMD, chystá tak model 8.2, který právě takovou kamerkou bude disponovat. K představení by mělo dojít už na MWC, tedy za pár měsíců. O výkon by se měl starat Qualcomm Snapdragon 735 a bez zajímavosti není ani fakt, že by Nokia 8.2 měla, jako první model z nabídky HMD, podporovat sítě 5. generace, uvádí to nokiapoweruser.com.

Telefon by měl útočit cenou, spekuluje se o 500 dolarech, tedy 14 tisíc včetně daní. A to za smartphone s podporou sítí 5. generace není vůbec není špatné.

Původní informace z 26. 7. 2019

Trend poslední doby v podobě vyjíždějících selfie kamerek nenechal chladným ani Nokii, respektive HMD Global, která značku spravuje. Výrobce podle informací ověřeného „leakstera“ Ishana Agarwala chystá nový model s označením Nokia 8.2, který představí populární vyjíždějící kamerku, a stane se tak prvním takovýmto smartphonem od Nokie. Ve výsuvném modulu se bude nacházet 32megapixelový senzor, který s největší pravděpodobností nabídne funkci skládání čtyř pixelů do jednoho s vytvořením výsledného 8megapixelového snímku. Jak je u Nokie zvykem, těšit se můžeme i na čistý Android, tentokrát údajně hned od začátku ve verzi Android Q.

Nokia 8.2 se má zařadit do střední třídy, a v útrobách bychom tak mohli najít nový Snapdragon 735, kterému bude dělat společnost 8 GB operační paměti a 256GB úložiště. Na závěr dodejme, že tyto informace zatím nejsou potvrzené. Vzhledem k historii potvrzených úniků zmíněného Ishana Agarwala by však nemusely být daleko od pravdy.

Diskuze ke článku
Carda
Nemusela by přinést vůbec nic tady jde vidět jak se výrobci ani už nesnaží a dělají to co odkoukali od druhých pak to označí za fantastickou novinku jako kdyby to vymysleli oni zkrátka svět nudloudních mobilů už je vyčerpaná a není tak se posunout
Jarek
Cardo,Cardo ....všichni tady chápeme,že tvůj tlačítkový mobil je prostě jednička...Ale pokračuj,tvá znalost a přehled je dech beroucí...znát jen slovo nudle:-))
Petrov
Vyjíždějící kamerka je pro mě osobně mnohem horší řešení než nějaký notch s kapkovitým tvarem. Řešením je až kamerka pod displejem
Jos
No a k nám to dorazí tak příští rok, jestli vůbec.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze