Toshiba AT200: nejtenčí tablet s Honeycombem

8

Výrobce Toshiba je v našich končinách znám spíše jako dodavatel stolních a přenosných počítačů. Ovšem i na poli tabletů má co nabídnout. Svědčí o tom jeho nový přírůstek na poli tabletů, který se chlubí jedním nej. Tím nej je samotná tloušťka tabletu 7,7 mm. Podobný parametr má stěží i leckterý mobilní telefon.

Toshiba AT200 aspiruje na jeden z nejtenčích tabletů letošního roku. Dokazuje to svoji tloušťkou či spíše řečeno "tenkostí" neskutečných 7,7 mm. Například iPad 2 disponuje tloušťkou 8,8 mm a Galaxy Tab 10.1 se může pochlubit hodnotou 8,6 mm. Nový tablet je tak oproti konkurenci o více jak milimetr tenčí. Další eso v rukávu přichází v podobě provedení zadního krytu. Zřejmě by se mělo jednat o povrchovou úpravu z broušeného kovu. Co se ukrývá "pod kapotou"? Především je to dvoujádrový procesor s frekvencí 1,2 GHz architektury TI OMAP 4430. Softwarové záležitosti obstará Android v tabletové verzi Honeycomb. Tělo tabletu je osazeno hned několika konektory. Jsou jimi microUSB konektor a microHDMI konektor.

TIP! Prohlédněte si živé fotografie a video Toshiby AT200

Toshiba AT200 - oficiální fotografie

Jak si vede nový tablet v oblasti zobrazovacích schopností? Přední strana nabídne dotykový displej standardní úhlopříčky v kategorii tabletů 10,1 palce. Součástí interní paměti jejiž hodnota je nám ukryta je i slot na paměťové karty MicroSDHC. Toshiba poslouží jako nouzový prostředek v případě pořízení momentky z dovolené, vypomůže vestavěný fotoaparát o rozlišení 5 MPx, jehož optika se nachází na zadní straně. Hmotnost tabletu je v přijatelné hladině 558 gramů. Zahájení prodeje nového tabletu je plánováno výrobcem na poslední čtvrletní letošního roku. Prodejní cena zatím nebyla zveřejněna.

Zdroje: phonearena.com, androidcentral.com, eu.press.toshi

Diskuze ke článku
sorento93
Ahoj kluci, opravte si to - je to nesmysl.

"Nový tablet je tak oproti konkurenci o více jak centimetr tenčí"
Jiří
To vypadá na žalobu od applu. Zase je to placka s displejem a černým rámečkem. :-D
RadekS
Ta tloustka je pusobiva :) OT: vazne diky za pridani +1 button...
brněnské chytrák
A co nové glaxy tab 7.7 pokud vim tak ten ma tlóšTku póhéch 7.8mm takže ta toshiba je jenom o 0.1 mm tenčí

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze