Top Apps: zajímavé telefonní aplikace

6

Naše smartphony toho umí opravdu hodně a my jsme si v tomto seriálu ukázali už spoustu aplikací, které pokrývají široké spektrum aktivit. K čemu je nám však chytrý telefon bez pořádné aplikace pro to hlavní – telefonování. Navíc se taková náhrada za nativní aplikaci může hodit, obzvlášť pokud je ta původní nepřehledná či v ní chybí některé funkce.

Top Apps: zajímavé telefonní aplikace

Contacts+ (Kontakty+)

Pokud vás láká jednoduchý interface a chcete více možností úprav a barviček, je výbornou možností Contacts+. Aplikace má mnoho standardních funkcí včetně blokování kontaktů, plynulého přechodu do psaní zpráv, pokročilého vyhledávání či zálohování nejen kontaktů, ale rovnou i všech SMS a hovorů.

Kontakty+

Navíc je tu opravdu solidní množství úprav. Vzhled lze upravit různými motivy a barvami, které lze kombinovat, jak jen chcete. Dokonce i ikonku aplikace je možné změnit. Pozměnit můžete i nastavení zálohování a další funkce jako kontakty, číselník, ID volajícího, sjednocení duplikátu či blokování čísel. A pokud to dovolíte, můžete používat Contacts+ i jako hlavní aplikaci pro SMS. Můžete tak mít kontakty, telefon i zprávy hezky pohromadě v jedné aplikaci. Jestli však chcete trochu více, doporučujeme si zakoupit PRO verzi, která například odstraní omezení zálohování na „pouhých“ 2 000 SMS a hovorů.

Stáhnout Kontakty+

Google Play (zdarma)

Ready

Zajímavou aplikací je i Ready. Ta sice má jednoduchý vzhled díky využití Material Designu a velmi prosté ovládání, ale nenabízí mnoho možností úprav. Jejím lákadlem je místo toho zajímavý systém vyskakovacích bublin. Ready je totiž propojena s aplikacemi Whatsapp, Viber, Kalendář, Gmail a další, ke kterým vám po ukončení hovoru nabídne automatickou zkratku formou bubliny – třeba pro rychlé zapsání schůzky do kalendáře s právě volaným kontaktem.

Zároveň však tyto bublinky vyskakují i přímo během volání. Může vám tedy volat kamarád a aplikace vám přímo na obrazovce s hovorem zobrazí upozornění z kalendáře nebo třeba vaši poslední SMS konverzaci. Opět je tu i PRO verze s více možnostmi, ale máme tu i jednu originální vlastnost. Nemusíte nutně za různé funkce platit. Můžete si je odemknout i získáváním bodů, které obdržíte po každém sdílení vašim známým, jež si aplikace díky vašemu speciálně vygenerovanému kódu nainstalují.

Stáhnout Ready Contact + Dialer

Google Play (zdarma)

Drupe

Poslední číslo nám dnes vytočí aplikace, která rozhodně není pro každého. Pokud tedy hledáte jednoduchou relativně standardní telefonní aplikaci ruce pryč! Hlavní tahákem Drupe je totiž příslib kompletního předělání vaší komunikace. Vše je postaveno na velmi originálním a neskutečně intuitivním designu, který využívá otevření aplikace odkudkoliv v systému díky neustále přítomným tečkám. Odtud lze snadno psát či volat pomocí jednoduchého držení a tažení kontaktu na příslušnou ikonku. Chcete napsat kamarádovi SMS? Přetáhněte požadovaný kontakt na ikonku zpráv. Chcete s ním sdílet událost v kalendáři? Chytněte kontakt a po přetažení jej pusťte nad ikonkou kalendáře. Chcete napsat email?… ale však vy už to chápete.

Drupe

Po skončení hovoru vám vyskočí i nabídka s rychlými akcemi. Lze si tak k danému kontaktu rychle zapsat například poznámku, poslat zpět SMS nebo nastavit pro daný kontakt upozornění. Jako by toho nebylo málo, je tu i spousta možností úprav v nastavení – a to jak vzhledu, tak i funkcí. Změnit si můžete seznam aplikací pro interakci s kontakty, pokud vám nevyhovuje ten stávající nebo si chcete přidat novou aplikaci, jako je třeba Telegram či Viber. A třeba i ty všudypřítomné čtyři tečky si můžete upravit, pokud vám vadí. Lze zapnout aplikaci i pomocí gest z neviditelných míst na displeji, která si sami určíte nebo třeba i pouhým dvojitým poklepáním na domovské tlačítko telefonu. Aplikace toho nabízí opravdu hodně a pokud si chcete trochu oživit svůj telefon a zažít něco zcela nového a neokoukaného, rozhodně si Drupe stáhněte.

Stáhnout Drupe: Contacts Phone Dialer

Google Play (zdarma)

Diskuze ke článku
čtenář
Tady je lepší ! DW kontakty & Telefon & Číseln

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.dw.contacts
GT
Zaujimal by ma aj vyber aplikacii, ktore vedia nahrat telefonny hovor.
Samozrejme bez siahodlhych a sialenych nastavovani.
Rychle, jasne, zrozumitelne, nastavitelne bud jednorazovo, alebo konstantne pre vsetky IN/OUT hovory.
.
Blokovace nechcenych, aka marketingovych volani (tie na reklamy asi netreba spominat, ale preco nie), blokovace vsetkeho prichadzajuceho (od X do Y hod. nechcem byt ruseny) a pod.
Ale beriem to ako clanok na pokracovanie, tak raz sa mozno dockam.
Vdaka za doterajsie clanky (aj diskusie pod nimi) ;-)
Kunťa Punťa
Kunťa Punťa
Drupe způsobil na androidu 6.0, že vyskakovaly hlášky o překryvné ploše nebo co to bylo. Prostě to nefungovalo, musela jít pryč, byť samotní appka se jevila velmi zajímavě.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze