TOP 5 vlastností, které nás zaujaly na vlajkové lodi Huawei P50 Pro

5
TOP 5 vlastností, které nás zaujaly na vlajkové lodi Huawei P50 Pro
Fotografie: Petr Vojtěch, mobilenet.cz
  • Novinka od Huawei je momentálně v předprodeji
  • Které vlastnosti (či funkce) modelu P50 Pro se řadí mezi naše nejoblíbenější?

Huwei P50 Pro, který je momentálně v předprodeji na stránkách výrobce s možností získat prodlouženou záruku a povedená sluchátka FreeBuds Pro jako dárek, jsme v naší podrobné recenzi pochválili za kvalitní 120Hz obrazovku s velkou uhlopříčkou, zvýšenou odolnost, povedenou fotovýbavu či rychlé nabíjení. Které vlastnosti (či funkce) se řadí mezi naše nejoblíbenější?

Huawei P50 Pro – videorecenze

Design

Design v současnosti vlajkového modelu Huawei P50 Pro, který bude na našem trhu nabízen v provedení Cocoa Gold a Golden Block, sází na lesklou povrchovou úpravu zad a příjemné zaoblení po stranách. Zatímco lesklá záda působí prémiově, zároveň se musíte smířit s nutností častějšího leštění (pokud nepoužíváte třeba v balení dodávané silikonové pouzdro). To zaoblení boků má snad jen samá pozitiva. Smartphone díky němu působí kompaktněji a rámeček přitom nijak neřeže do dlaně. Ani rozměrově na tom není P50 Pro nijak špatně ve srovnání s mnoha ostatními mohutnějšími vlajkovými smartphony. Hlavním poznávacím znamením je pak líbivé provedení fotomodulů na zadní straně.

Výdrž a nabíjení

Ačkoliv je baterie Huawei P50 pro spíše menší kapacity (4 360 mAh), zvládne novinka bez problémů na jedno nabití jeden náročnější den, mnohdy s několika desítkami procent večer k dobru. Potěší také rychlost nabíjení (66 W), která zajistí nabití z 0 na 50 % zhruba za 15 minut, do plného stavu pak celkem za 40 minut. Příznivce bezdrátového nabíjení může zaujmout i maximální nabíjecí výkon 50 W, ten si však užijete jen v případě, že vlastníte 50W bezdrátovou nabíjecí podložky výrobce Huawei.

Fotovýbava

Dost možná nejzajímavějším prvkem modelu P50 Pro, je použitá fotovýbava, která využívá 50Mpx hlavní snímač, 13Mpx ultraširokoúhlý objektiv, ale také méně běžný 64Mpx 3,5× teleobjektiv či 40Mpx černobílý snímač. S touto sestavou fotoaparátů jste připraveni na to pořídit kvalitní snímek takřka za jakýchkoliv podmínek. Níže si můžete otevřít samostatný fotočlánek, nebo si například prohlédnout srovnání novinky s Pixelem 6.

Displej

6,6" OLED panel nabídne vysokou svítivost umožňující bezproblémovou čitelnost i na přímém slunci, vysokou 120Hz obnovovací frekvenci, ale také spolehlivou čtečku otisků prstů. Mezi méně známé výhody patří také schopnost rozpoznat otisky i s navlečenými (obyčejnými) látkovými rukavicemi, což oceníte například při ranní procházce se psem.

Podpora paměťových karet

Huawei P50 Pro má jako jeden z mála vlajkových smartphonů slot pro paměťovou kartu. Jedná se sice o hůře dostupný a dražší formát Huawei Nano Memory, přesto považujeme možnost rozšířit úložiště smartphonu (bez cloudu) za výhodu.

Huawei P50 Pro

Rozměry158,8 × 72,8 × 8,5 mm, 195 g
DisplejOLED, 6,6" (2 700 × 1 228 px)
Fotoaparát50 Mpx, video: 3 840 × 2 160 px, 60 FPS
ProcesorQualcomm Snapdragon 888, 1×2,84 GHz + 3×2,42 GHz + 4×1,8 GHz
PaměťRAM: 8 GB, úložiště: 256 GB, nanoSD
Akumulátor4 360 mAh
Diskuze ke článku
Radek Hulán
Radek Hulán
Je to Čína, takže by to neměl nikdo používat. Třeba sportovcům, co jedou do Číny na Olympiádu, doporučují použít jednorázové telefony, jednorázové SIM karty a zásadně jet přes kvalitní VPN, protože jinak už přestanou být vlastníky těch zařízení a účtů...
Martin Jeřábek
Martin Jeřábek
Naposledy upraveno: 27. 1. 2022 08:19
No nevím, top 5 co nemá důvod chtít Huawei natož za tu cenu, nemá nic na vrch a konkurence je dal.
Martin Vinduška
Martin Vinduška
Proč není článek označen jako komerční? Huawei se asi hodně snaží, aby se přes absenci GS aspoň něco prodalo. Nebo snad bude následovat druhý díl "5 vlastností, které nás nepotešily"? Mimochodem výdrž je přinejlepším průměrná.
Pavel Krejčíř
Pavel Krejčíř
Absence GMS - top funkce :-)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze