TOP 5 věcí, které se nám líbí na nadstavbách EMUI a Magic UI

První část seriálu o nadstavbách – EMUI a Magic UI
15
TOP 5 věcí, které se nám líbí na nadstavbách EMUI a Magic UI
  • V dnešním díle se zaměříme na nadstavby výrobců Huawei a Honor
  • Shrneme si, které vlastnosti a funkce se nám líbí a bez kterých bychom se obešli

Na popud našich čtenářů jsme se rozhodli natočit sérii videí na téma nadstavby mobilních výrobců a hned v prvním díle si vezmeme na paškál EMUI od Huawei a Magic UI sesterské značky Honor. Obě dvě nadstavby jsou takřka zcela identické a nesou si rozdílná označení zejména z důvodů budování značky příslušných výrobců.

TOP 5 – EMUI a Magic UI

V tomto videu naleznete naše dojmy z dlouhodobého používání obou dvou nadstaveb na množství telefonů uvedených značek. Zaměříme se na, podle nás, nejzajímavější vlastnosti daných nadstaveb a zároveň uvedeme některé funkce, bez kterých bychom se obešli nebo nám dokonce používání znesnadňují. O vaše názory na dané nadstavby, komentáře a případné dotazy se prosím nezapomeňte podělit do sekce komentářů pod článkem či přímo pod videem na YouTube.

Diskuze ke článku
SmartDavid
Konecne rozumne srovnani, ne jen vycet parametru. Na mobilenet dnes uz strasne chybi videa, jako treba tohle dole v linku, to uplne vymizelo a je to skoda!

https://www.youtube.com/watch?v=kf5gIIr-IPA
Lukáš
Zdravím borci, super video - dobrý nápad! ;-) Chci se zeptat, po kolika napsaných sms zpráv se u Huawei/Honor přepne zpráva na mmsku? U Samsungu je to po 3 sms. P.S Vím, stačí si stáhnout třeba aplikaci Zprávy, kde je tuším 5 zpráv, ale zajímá mě apka přímo od výrobce..
Pavel
Zdravím vás. Plně s vámi souhlasím skoro ve všem co jste řekli, ale s těmi notifikacemi při odemykání obličejem problém nemám. Mám Huawei Nova 3 s EMUI 9 a používám jak otisk prstu tak i odemykání obličejem a notifikace se mi zobrazují v případě že telefon není nasměrován přímo na mě tak jak jste popisovali. Já mám spíše problém že vidím že mi někdo napsal ať už zprávu nebo na Messengeru ale nevidím kdo a už vůbec ne co. Dá se to nějak nastavit aby mi to zobrazovalo i obsah? A ještě jsem se chtěl zeptat jestli nevite co pro mě známe když zapnu režim VÝVOJÁŘ ? Nepřišel jsem co s tím mohu dělat.
Dejv
Po dvou letech pouzivani EMUI souhlasim s agresivni spravou messengeru. Zajímavé ze s WhatsApp se mi nikdy nestalo, ze by zprava neprisla, ale s Facebook Messenger se to obcas stane. Mam podezreni ze pokud se aplikace nezapne po restartu telefonu tak porad "spi", mozna to souvisi i s dlouhou dobou nečinnosti.

Rád bych se ale zastal gest kloubu :-) Pouzivam jen dva, za to pravidelně. Dvoji poklep kloubem na screenshot a gesto na rozdělení obrazovky. Jen parkrat se mi stalo ze by vyhodnocoval kloub kdy by nemel.

Gesta jsou super to souhlasim, ale hodne me vadi psani na klavesnici se zapnutymi gesty. Jednak velmi casto u pismen co jsou na kraji jako P se stava ze se vyhodnoti gesto Zpet a klavesnice se minimalizuje. Psani tahem tedy je celkem nepouzitelne. Zadruhe casto po zmacknuti mezerniku a naslednem rychlem zmacknuti písmene jej system vyhodnoti jako gesto pro multitasking. To by vyresilo pravidlo ze pro multitasking se musi zajet az do poloviny obrazovky. Nyni staci popojet o centimetr a hned je aktivni. Stejne taky gesto zpět by v oblasti klavesnice melo byt ignorovano.

Mam Honor 9 a jsem spokojen s podporou. Android 7 - 9 a za cca mesic 9.1. Jen to prostredi uz by mohli graficky vylepsit. Za dva roky zadna viditelna změna

Jinak hezke video, díky

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze