To nejlepší od Amazfitu. Do redakce dorazily chytré hodinky GTR 3 Pro

13
To nejlepší od Amazfitu. Do redakce dorazily chytré hodinky GTR 3 Pro
Fotografie: Michal Pavlíček, mobilenet.cz
  • Velmi povedený je velký AMOLED displej
  • Z hodinek jde nově pohodlně telefonovat i přehrávat hudbu
  • Bohužel není možné odpovídat na zprávy
  • Potěší naopak možnost instalovat aplikace

Amazfit v minulém měsíci představil svou nejnovější generaci chytrých hodinek. Na pomyslném vrcholu stanuly hodinky Amazfit GTR 3 Pro, které se snaží navázat na úspěch loňských „dvojek“. Na první pohled je jasné, že se výrobce snaží přiblížit prémiovým modelům a částečně se to odráží také na ceně, které na českém trhu povyskočila k hranici 5 tisíc korun.

Amazfit GTR 3 Pro

Letos si tedy za nové smartwatch Amazfit připlatíme, a tak lze očekávat, že se výrobce řádně opřel do výbavy. Začneme tedy pozitivně a zjistíme, jak se nás novinka snaží nalákat. Primárně jde o vzhled. Kruhový tvar je oblíbený, potěší kovové tělo, avšak méně už v základu velmi obyčejný pásek. Naštěstí existuje i možnost zvolit hodnotnější a líbivější řemínky. Na designu se do značné míry podílí displej. AMOLED panel tentokrát povyrostl na 1,45" a disponuje vysokým rozlišením 480 × 480 pixelů. Displej je i výborně čitelný i na ostrém slunci a podporuje Always-On.

Amazfit GTR 3 Pro

Prostředí zajišťuje Zepp OS, který se snaží dospět a například nabízí možnost instalace doplňkových aplikací. Prozatím je nabídka skromná a můžete si z praktičtějších věcí doinstalovat například kalendář nebo kalkulačku. Doufejme, že Amazfit brzy doplní i další aplikace. Mnohem více zamrzí, že v tuto chvíli nelze využívat češtinu, a to ani když nastavíte totožný jazyk, jako má spárovaný telefon.

Upřít však výrobci nelze takřka dokonalou optimalizaci celého prostředí. Funguje rychle a animace jsou ukázkově plynulé. Ovládání je svěřeno dotykovému displeji a gestům. Využít však můžete i dvě tlačítka na pravém boku hodinek. Horní je navíc kombinované s otočnou korunkou, pomocí které lze všechny nabídky procházet. Oběma tlačítkům pak lze přiřadit funkce pro rychlé spuštění čehokoliv.

Na těle Amazfit GTR 3 Pro je mikrofon i reproduktor, což primárně znamená, že lze z hodinek telefonovat. Samozřejmě je nutný spárovaný telefon, neboť eSIM podporována není. Kvalita hovoru je velmi dobrá a nijak si nestěžuje ani protistrana. V tomto ohledu jde o jednoznačné plus. Rychlé vyřízení hovoru skrze hodinky se někdy může hodit. Na velkém displeji se velmi dobře čtou veškeré notifikace, avšak stále na ně není možné reagovat. Alespoň prosté zaslání palce nahoru by často stačilo. Snad se dočkáme třeba formou aktualizace v následujících měsících.

Amazfit GTR 3 Pro

Hodinky samozřejmě umí měřit vaše kroky, kalorie, ale i srdeční frekvenci či okysličení krve. Mezigeneračně se senzor zlepšil a měření je svižnější. Model GTR 3 Pro má také 3,2GB interní paměť, ze které je zhruba 2,6 GB volných. Proč? Do hodinek můžete velmi snadno skrze aplikaci Zepp přenášet hudbu, a tu následně poslouchat například při běhu. Ano, jde to i přes reproduktor hodinek, ale kvalita je samozřejmě spíše úsměvná. Možností však je propojit bezdrátová sluchátka k hodinkám.

Amazfit GTR 3 Pro

Kapacita baterie 450 mAh nevypadá špatné. Výrobce slibuje 12 dní na nabití při běžném používání. Osobně si myslím, že půjde o metu nedosažitelnou, zejména při aktivní funkci Always-On. Prozatím výdrž odhaduji zhruba na necelý týden. Nabití je ale poměrně svižné. Například pouhých 10 minut stačí k dobití 20 % kapacity baterie.

Chytré hodinky Amazfit GTR 3 Pro v redakci nadále testujeme. Pokud vás cokoliv zajímá, neváhejte se nás zeptat v diskuzi pod článkem.

Amazfit GTR 3 Pro

Rozměry46 × 46 × 10,7 mm, 32 g
DisplejAMOLED, 1,45" (480 × 480 px)
Fotoaparát
Procesor
Paměťúložiště: 2,6 GBne
Akumulátor450 mAh, doba nabíjení: 1:22 hodin
Diskuze ke článku
Tomaš Bažant
Tomaš Bažant
Hodně by mě zajímala přesnost gps, rychlost fixce. Porovnání přesnosti s ostatníma hodinkama. Klidně i s Garminy.
Miroslav Krofta
Miroslav Krofta
Zdravím, zajímá mě kdy bude v hodinkách možné nainstalovat čeština.
Daniel Šimák
Daniel Šimák
Dobrý den, chtěl bych se zeptat v jakém intervalu hodinky měří tep. Předem děkuji!
Jiří Forst
Jiří Forst
Mě by nejvíc zajímalo jestli jde nahrát gpx do hodinek a nechat zobrazit tak jako to šlo v Pace a Stratos. Díky :)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze