Tim Cook: Apple produkty mají podporovat kreativitu, ne bezmyšlenkovité skrolování

8
Tim Cook: Apple produkty mají podporovat kreativitu, ne bezmyšlenkovité skrolování
Fotografie: Apple
  • Podle Cooka by měly technologie sloužit lidem, ne naopak
  • V rámci boje proti závislosti na telefonech apod. Apple vytvořil funkci ukazatele času stráveného se zapnutou obrazovkou

V rámci rozhovoru CEO Applu s bustle.com Tim Cook vyjádřil znepokojení nad „nekonečným, bezmyšlenkovitým skrolováním“ uživatelů na chytrých zařízeních. Jeho vizí je totiž svět, kdy technologie slouží lidstvu a ne lidstvo technologiím.

Vždy jsem se domníval, že technologie mají sloužit lidstvu, ne naopak. Dělal jsem si starosti o ty, kteří využívají technologie až příliš. A i proto jsme přišli s funkcí ukazatele času stráveného se zapnutou obrazovku (tzv. Čas u obrazovky), aby uživatelé věděli, kolik času s telefonem (nebo jiným zařízením) opravdu tráví.

Diskuze ke článku
Porydge Covername
Porydge Covername
"Podle Cooka by měly technologie sloužit lidem, ne naopak" a proto se musí uživatel přizpůsobit iPhonu (iPadu...), ne iPhone uživateli.
Michal Babicka
Michal Babicka
Jsem velmi potěšen když mi cizí člověk říká co mám a nemám dělat. Už jen malý krůček k tom aby mi řekl co si mám myslet. To jak naložím s produktem za který jsem zaplatil a je mým majetkem je moje věc. Jsem rád, že toto mé právo pan vedoucí akceptuje a respektuje.
Kunťa Punťa
Kunťa Punťa
Jo, tohle je na androidu už několik let. A jinak - kozel zahradníkem.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze