TicWatch Pro 3 Ultra 4G se obejdou zcela bez telefonu, zatím ale ne všude

3
TicWatch Pro 3 Ultra 4G se obejdou zcela bez telefonu, zatím ale ne všude
Fotografie: Mobvoi
  • Poslední generace hodinek od Mobvoi stále kombinuje dva displeje
  • Nyní přichází na trh i jejich verze pro 4G sítě
  • Zatím funguje jen ve vybraných zemích

Hodinky ze série TicWatch Pro zaujaly už před léty kombinací dvou displejů. Na standardní OLED zobrazovač přijde ještě vrstva s FSTN displejem, který vypadá jako klasické „digitálky“. Výhodou je nejen lepší čitelnost na přímém slunci, ale také vyšší výdrž.

Mobvoi TicWatch Pro 3 Ultra 4G

Tato funkcionalita zůstala zachována až do třetí generace, kde k ní navíc přibyla možnost výběru barevného podsvícení. Zbytek funkcí sice na čelo pelotonu v podobě Samsung Galaxy Watch4 Classic úplně nestačí, stále se ale jedná o slušně vybavené hodinky s otevřeným operačním systémem Wear OS. Potěší u nich například NFC, které umí platby pomocí Google Pay, jež oficiálně fungují i v České republice.

Mobvoi TicWatch Pro 3 Ultra 4G

Jejich celulární verze je prakticky shodná s Mobvoi TicWatch Pro 3 Ultra GPS, tedy až na podporu sítí 4G a výměnu čistě silikonového řemínku za kombinaci kůže a silikonu. Příplatek za 4G verzi je asi 1 500 korun. Zatímco základ s Bluetooth přijde na 299 €, tedy asi 7,5 tisíc korun, novinka stojí už 360 €, což vychází na více jak 9 tisíc Kč.

Mobvoi TicWatch Pro 3 Ultra 4G

Nevýhodou je, že tyto hodinky jsou prozatím oficiálně podporovány ve Velké Británii, Německu, Španělsku, Francii a Polsku. Pro jejich bezproblémový provoz tak bude potřeba podpora operátora. Na druhou stranu vypadá zajímavě možnost využít funkce Vodafonu One Number, která vám umožní sdílet číslo i tarif z telefonu s hodinkami. Vzhledem k tomu, že tento model má reproduktor i mikrofon, může svým způsobem nahradit telefon, například při sportu.

Technické parametry Mobvoi TicWatch Pro 3 Ultra 4G

Kompletní specifikace
Konstrukce47 × 48 × 12,3 mm, 41 g, odolnost: IP68 / MIL-810G
Pásekkožený, umělý, vyměnitelný: ano (22 mm), zapínání: ?
DisplejAMOLED, 1,4" (454 × 454 px), tvar: kruhový
SystémWear OS, kompatibilní s: Android, iOS
Datové funkceBluetooth: 5.0, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n, mobilní sítě: LTE, NFC: ano
ChipsetQualcomm Wear 4100,
PaměťRAM: 1 GB, vnitřní paměť: 8 GB, paměťové karty: ne
Akumulátor577 mAh, nabíjení: ?
Dostupnostlistopad 2021, 9 000 Kč
Diskuze ke článku
Dušan Novotný
Dušan Novotný
Aká je šanca, že v budúcnosti bude mobilná sieť fungovať aj v CZ a SK?
Aká je šanca, že neoficiálne bude mobilná sieť funkčná v CZ a SK aj dnes?
Jiri Lansky
Jiri Lansky
Osobně mohu potvrdit, že Ticwatch PRO 3 ultra 4g fungují výborně s esim t-mobile twist. Jen pro aktivaci esim je potřeba vložit do telefonu například polskou (klidně i neaktivovanou) sim Orange. Esim se nahraje a poté vložit jakoukoliv českou do telefonu. Esim v hodinkách korektně naskakuje pri ztrátě spojení Bluetooth. V mém případě bylo nutné ještě zavolat na t-mobile a aktivovat ručně VOLTE, bez toho nefungují hovory.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze