Testujeme oblíbený náramek Xiaomi Smart Band 7. Umí rovnou česky?

17
Testujeme oblíbený náramek Xiaomi Smart Band 7. Umí rovnou česky?
Fotografie: Michal Pavlíček, mobilenet.cz
  • Náramek se opět chlubí velkým AMOLED displejem
  • Již nyní je kompletně lokalizován do češtiny
  • Bohužel chybí možnost bezkontaktně platit
  • Výrazně za očekáváním je výdrž baterie

Na českém trhu si již můžete pořídit nejnovější generaci chytrého náramku od Xiaomi. Nalézt jej můžete buď pod vcelku tradičním názvem Mi Band 7, nebo pod označením Smart Band 7. Vězte, že se liší jen název, nikoliv výbava. Samotný náramek prodělal větší designovou revoluci v loňském roce s příchodem Smart Bandu 6. Letos jsme se tak dočkali spíše drobnějších vylepšeních, která nejsou na první pohled tolik viditelná. Neznamená to však, že by nestála za řeč.

Xiaomi Mi Band 7

Například displej se na první pohled nezměnil. Pokud však budeme pátrat podrobněji, zjistíme, že Xiaomi vylepšovalo. Došlo k navýšení úhlopříčky z 1,56" na 1,62". V praxi jde o nepatrný rozdíl, který příliš nepocítíte. Nadále platí, že displej zabírá takřka celou čelní plochu a je v horní a dolní části zakulacený tak, aby kopíroval tvar samotného chytrého náramku. Jedním dechem je nutné dodat, že rámečky jsou stále poměrně tlusté, zdaleka displej nevypadá tak, jak se vám výrobce snaží namluvit v produktových materiálech.

Vítané zlepšení se týká jasu, jehož maximální hodnota narostla o 50 nitů na současných 500 nitů. Čitelnost je opravdu velmi dobrá, a to i na ostrém slunci. Běžně mívám jas nastavený na zhruba poloviční hodnotu a vše spolehlivě vidím. Jednoznačně se projevuje výhoda AMOLED panelu, který konkurence v této cenové hladině ne vždy mívá. S tím souvisí další letošní inovace v podobě Always-On, který se v řadě Band objevuje vůbec poprvé. Jde o velice užitečnou funkci, kdy máte aktuální čas vždy na očích, aniž byste se museli náramku dotknout, případně jakkoliv hýbat s rukou.

Xiaomi Mi Band 7

Párování probíhá skrze aplikace Mi Fitness pro Android a iOS. V aplikace si mimo jiné lze nastavit i ciferníky displeje. Na výběr jich máte vyšší desítky, přičemž samotný náramek jich udrží ve své paměti celkem 6. Ciferníky jsou zpravidla propracované a částečně uživatelsky upravitelné. Některé umožňují zobrazit například stav baterie, spálené kalorie či ušlé kroky daný den. Každý rovněž počítá s režimem Always-On a před stažením, které probíhá skrze telefon, uvidíte i vzhled Always-On režimu na konkrétním ciferníku, což se hodí.

Stáhnout Mi Fitness

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Kapacita baterie pak narostla ze 125 na 180 mAh. Výdrž je však prozatím vyloženě tragická a nejhorší v historii všech Mi Bandů od Xiaomi. Při opravdu intenzivním používání, kdy náramek 24 hodin denně měří srdeční tep, okysličení krve a míru stresu, do toho denně chodí vyšší desítky notifikací z různých aplikací a jas displeje je nastaven na 50 % (režim Always-On je zapnutý), se výdrž pohybuje kolem pouhých 3 dnů. Jde o výrazný sešup oproti přibližně 6 dnům u loňské/předloňské generace.

Již pár týdnů po představení náramku Mi Band 7 je ale k dispozici česká lokalizace, což je rozhodně plus. Zpočátku však můžete mít drobné potíže s tím donutit náramek komunikovat v naší mateřštině. Vězte, že se vše nastavuje skrze již zmíněnou aplikaci Mi Fitness, kde zavítáte do karty Zařízení a zvolíte položku Jazyk. Může se stát, že bude vybrána čeština, ale náramek bude nadále v angličtině. Pomůže nastavení jiného jazyku a následně opětovně češtiny. Poté by již prostředí náramku mělo být česky, včetně háčků a čárek. Ty se korektně zobrazují i v případě notifikací. Problémem jsou pouze různé emotikony. Čeština pak chybí také na cifernících, což se ale týká zpravidla jen zkratek dnů v týdnu, které jsou anglicky.

Chytrý náramek umí již dnes česky

Xiaomi Smart Band 7 nadále testujeme. Pokud vás cokoliv zajímá, zeptejte se nás v diskuzi pod tímto článkem.

Xiaomi Mi Band 7 Bez NFC

Konstrukce46,5 × 20,7 × 12,3 mm, 13,8 g, odolnost: ano
Pásekumělý, vyměnitelný: ano
DisplejAMOLED, 1,62" (192 × 490 px)
Systémproprietální, kompatibilní s: Android, iOS
KonektivitaBluetooth: 5.2, ne, ne
Akumulátor180 mAh, nabíjení: USB A
Diskuze ke článku
vn zr
vn zr
Vypněte always on a vyzkoušejte výdrž znovu. Je to největší žrout energie. Bohužel výrobci přestali úplně používat transreflektivní displeje, které byly na světle viditelné perfektně, vždy a prakticky s nulovou spotřebou. Takže místo jednou za měsíc nabíjíme hodinky každých pár dnů.
Lukas Klima
Lukas Klima
Je to tak. Always on je sice pěkná fíčura, ale strašný žrout energie. Na telefonu ještě snesitelné, ale u hodinek vůbec. Tohle rovnou vypínám. Obecně mi u hodinek záčíná amoled vadit čím dál více a pokukuji po fénixech.
Ales Beran
Ales Beran
Ovšem ten český překlad je dost velká tragédie. Místo získání PAI vyděláváte, používáte preference a dokonce můžete sledovat zdraví žen. Někde na mě vykoukla i holandština. Čekal bych fallback spíš angličtinu. Perliček by se našlo víc, ale to se snad časem opraví v rámci fw.
Co mě víc štve je roztříštěnost aplikaci Mi fitness/ Zepp life / Zepp atd. Musel jsem zkoušet co bude fungovat a nakonec mám stejně náramek v jedny appce (Zepp life) a váhu v druhý (Zepp) apce. Na tomhle by Xiaomi mělo zamakat.
Ben Ben
Ben Ben
Naposledy upraveno: 9. 7. 2022 09:22
Radši bych vzal asi Huawei Band 7. Ten display mi přijde vic využitelnej, umí to pořádně CZ a celkově ta apka přijde lepší.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze