Testujeme levné chytré hodinky Redmi Watch 2 Lite. Jde o další trefu do černého?

9
Testujeme levné chytré hodinky Redmi Watch 2 Lite. Jde o další trefu do černého?
Fotografie: Michal Pavlíček, mobilenet.cz
  • Hodinky mají poměrně velký displej, dobrou výdrž a disponují GPS
  • Od začátku jsou plně lokalizované do českého jazyka
  • Česká cena je stanovena na 1 590 Kč

Poptávka po chytrých hodinkách neustále stoupá, na což výrobci samozřejmě reagují. Z trhu se tak postupně vytlačují klasické chytré náramky, jak jsme je v posledních letech znali. Jejich místo zaujímají zařízení, která mohou připomínat spíše chytré hodinky, zejména díky nasazení větších displejů, na kterých se informace lépe čtou a nic nebrání ani nasazení jednodušší grafiky. Do kategorie těch vůbec nejlevnějších dorazily Redmi Watch Lite 2, které přímo navazují na loňské Xiaomi Mi Watch Lite.

Redmi Watch 2 Lite mají lehké plastové tělo a vsadily na hranatý vzhled. Na zápěstí se nosí pohodlně, za krátkou chvíli o nich takřka vůbec nevíte. Na matném těle (boky a záda) neulpívají zbytečné otisky a prozatím se zdá, že odolá též drobným škrábancům. Pravý bok je domovem jediného tlačítka, kterým vstupujete do hlavního menu, případně se vracíte zpět na domovskou obrazovku.

Čelní straně dominuje 1,55" barevný a dotykový displej, který nevypadá špatně a je poměrně dobře čitelný i na slunci. Obvykle jsem se spokojil s nastaveným jasem na stupeň 3, přičemž vrcholem je 5. Automatika se tentokrát nekoná. Mnohem více však zamrzí mizerná odezva displeje, kdy animace proběhnou zhruba vteřinu po dotyku na displeji. Rovněž probouzení displeje pootočením zápěstí provází nepříjemná prodleva, v krajních případech hodinky na gesto vůbec nezareagují.

Xiaomi Redmi Watch 2 Lite

Na displej si můžete umístit jeden z několika desítek ciferníků. Celkem pět jich udrží hodinky v paměti, další si můžete stahovat a měnit skrze aplikaci Xiaomi Wear. Za zmínku stojí fakt, že výrobce aktuálně využívá nově příchozího filmu Spiderman: Bez domova a nabízí několika ciferníků s tematikou pavoučího muže. Celé prostředí komunikuje česky, včetně diakritiky, což je rozhodně vítané. Totéž platí pro aplikaci Xiaomi Wear. Korektně se zobrazují i notifikace ze všech aplikací, pro snadné rozpoznání, odkud notifikace dorazila, nechybí ikonky daných aplikací. K dokonalosti chybí zobrazení smajlíků.

Prostředí Redmi Watch 2 Lite

Za vyzdvihnutí stojí GPS, díky čemuž hodinky poměrně přesně zaznamenají vaši polohu při chůzi či sportování, a to aniž byste u sebe měli spárovaný telefon. Výrobce se chlubí až 10denní výdrží na jedno nabití, avšak této mety se mi prozatím dosáhnout nepodařilo. Je však fér dodat, že při náročném využití se má dle oficiálních informací pohybovat kolem 5 dnů. A právě na tuto hodnotu se běžně dostávám, pokud velmi aktivně využívám notifikace na jakékoliv příchozí zprávy.

Chytré hodinky Redmi Watch 2 Lite v redakci nadále testujeme. Pokud vás o nich cokoliv zajímá, neváhejte se nás zeptat v diskuzi přímo pod tímto článkem.

Xiaomi Redmi Watch 2 Lite

Konstrukce41,2 × 35,3 × 10,7 mm, 35 g, odolnost: ano
Pásekkovový, umělý, vyměnitelný: ano
DisplejTFT IPS, 1,55" (320 × 360 px)
Systémproprietální, kompatibilní s: Android, iOS
KonektivitaBluetooth: 5.0, ne
Akumulátor262 mAh, nabíjení: proprietární kolébka
Diskuze ke článku
Kunťa Punťa
Kunťa Punťa
Ta odezva na dotyk mi naprosto stačí, více testovat netřeba.
Zelený Čaj
Zelený Čaj
Za tu cenu neprodávatelné :D
To si radši koupím: Xiaomi Redmi Smart Band Pro za 1290 a jsem happy jak dva grepy.
Lepší display, větší(jak se to vezme) a ták no..
Pan Nikdo
Pan Nikdo
Ahoj, co je to za retro watch face? Děkuji
Josef Vašák
Josef Vašák
Jak to je s tím NFC. Bude prosím nebo nebude.
Děkuji Josef

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze