Testujeme Huawei Watch D: první chytré hodinky s opravdovým tlakoměrem

První dojmy
11
Testujeme Huawei Watch D: první chytré hodinky s opravdovým tlakoměrem
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Hodinky se chlubí odolností dle IP68 i integrovanou GPS
  • Kromě tlakoměru umí monitorovat EKG i okysličení krve
  • Novinka je již v prodeji za 10 tisíc korun

Společnost Huawei má za sebou mnoho chytrých hodinek, které se vždy honosily dlouhou výdrží, ale také prémiovým zpracováním či povedeným displejem. Nejnovější přírůstek s označením Huawei Watch D pak jako vůbec první chytré hodinky na trhu přichází s funkcí tlakoměru. Nejedná se přitom o měření krevního tlaku „dopočítáváním“ z ostatních dat sesbíraných senzory, ale o regulérní zmenšenou verzi tlakoměru, kterou můžete znát třeba od doktora.

Nenápadný design, bohaté příslušenství

Po představení celokeramické verze Huawei Watch GT 3 Pro lze jen těžko více zaujmout designem a Huawei Watch D se o to ani nesnaží. Jedná se tak o vcelku nenápadné chytré hodinky, které jsou i kvůli zabudované miniaturní vzduchové pumpě na zápěstí o něco tlustší, i přesto je však pohodlné je nosit delší dobu a problém nedělají ani při psaní na klávesnici.

Hodinky v balení dorazí s nasazeným řemínkem, najdete zde však také jinou velikost i speciální vzduchový polštářek zodpovědný právě za to, že hodinky při měření krevního tlaku vaše zápěstí obejmou stejně jako klasický tlakoměr. Navzdory přítomnosti této speciální funkce novince nechybí odolnost dle IP68, dále kovové pouzdro a dvojice ovládacích tlačítek na pravém boku, přičemž spodní je nastavitelné. U tohoto modelu převažují spíše zdravotní funkce nad sportovními (od toho má Huawei v nabídce jiné modely), i když i zde najdete přes 70 sportovních režimů či integrovanou GPS.

Senzor pro každou příležitost

Huawei Watch D mají kromě schopnosti měřit tlak (na ten se zaměříme v chystané recenzi) rovněž monitoring EKG, SpO2, ale také srdečního tepu skrze Huawei TruSeen 5.0+. Mezi senzory pod safírovými zády (která tak nemohou vyvolat žádnou alergickou reakci) najdeme rovněž snímač teploty pokožky na zápěstí a nechybí ani monitoring spánku či stresu.

Huawei Watch D

Za zmínku rovněž stojí, že na rozdíl od novějších Galaxy Watch od Samsungu lze tyto hodinky spárovat jak s Androidem, tak s iOS. Samozřejmostí je pak kompatibilita s proprietárním systémem HarmonyOS, který hodinky rovněž využívají.

Ptejte se, co vás zajímá

Již brzy se můžete těšit na recenzi, kde se důkladně podíváme na průběh měření tlaku, ale i výsledky tlakoměru, stejně tak se zaměříme na výdrž, displej, systém a další vlastnosti hodinek, které lze již nyní koupit za doporučenou cenu 9 999 Kč.

Huawei Watch D

Konstrukce46 × 30 × 10,7 mm, 21 g, odolnost: IP68
Pásekumělý, vyměnitelný: ne
DisplejAMOLED, 1,64" (456 × 280 px)
SystémHarmonyOS, kompatibilní s: Android, iOS
KonektivitaBluetooth: 5.0, ne, ne
Akumulátor160 mAh, nabíjení: proprietární kolébka
Diskuze ke článku
Milan Kuli
Milan Kuli
Podle mne úplně zbytečné funkce , stačí měřit tep , zajímalo by mne za kolik budou a jestli si to někdo koupí
Jiří Michalík
Jiří Michalík
Mám Huawei Watch 3 Pro, ale chybí mi u nich několik funkcí a tak se ptám, zda tyto hodinky umí to, že když na nich aktivuji tichý režim, tak že se mi automaticky aktivuje i telefonu? Je u nich možné nastavit intenzitu vibrací?
Jiří Michalík
Jiří Michalík
Přesně tak, Samsung to umí, měl jsem je, ale Samsung už raději ne....

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze