Testujeme FreeBuds Pro 2 s pokročilým ANC. Způsobí revoluci ve své třídě?

Testujeme FreeBuds Pro 2 s pokročilým ANC. Způsobí revoluci ve své třídě?
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Sluchátka zaujmou skvělým ANC i designem
  • Praktické je rovněž ovládání na nožičkách sluchátek

Huawei má dlouhodobě velmi dobrou pověst v segmentu wearables, na kterou se pokusí navázat nejnovější sluchátka Huawei FreeBuds Pro 2. S novými sluchátky jsme mohli strávit již několik hodin a vyzkoušet je třeba i během letu do Istanbulu. Jaký v nás zanechala dojem?

Mezigeneračně lehčí, stále stylová

Nová FreeBuds Pro 2 jsou designově podobná předchůdci (stejně jako v případě dnes představeného ohebného Mate Xs 2), výrobci se však povedlo snížit hmotnost o 13 % a rozměrově by měla být menší o 11 %. Důležitější než parametry jsou však pocity z reálného používání a ty jsou kladné. Pouzdro se bez problémů vměstná do kapsy od riflí a samotná sluchátka mají líbivý design. Nijak zvlášť dlouhé nožky a špuntová konstrukce navíc zaručí, že FreeBuds Pro 2 z uší výrazně nevyčnívají. Jedinou výtku bychom snad mohli mít k lesklému provedení samotných sluchátek, které je sice pěkné, ale působí jako magnet na otisky.

Komfort FreeBuds Pro 2 jsme mohli vyzkoušet během čekání na letišti i při následné cestě letadlem, kdy se nedostavily žádné nepříjemné pocity, tlačení v uších a podobně. Díky nožkám je pak možné sluchátka bezpečně nasadit i vytáhnout z uší, případně upravit jejich polohu. Vlivem absence klasické dotykové plošky, kterou nahrazuje ovládání na nožičkách, odpadá také nebezpečí, že se při usazení sluchátek v uších nechtěně vypne přehrávání nebo ukončí hovor. V neposlední řadě přijde vhod odolnost IP54, která se hodí nejen během sportovních aktivit.

Návykové ANC

Kromě výrobcem slibované prvotřídní zvukové kvality, o které se více rozepíšeme v klasické recenzi, stojí jistě za pozornost aktivní potlačení hluku. Takto má být dokonce možné snížit hladinu hluku až o 47 dB, což jsme sice nemohli ověřit, můžeme však potvrdit skvělé izolační vlastnosti. Sluchátka sebejistě zvládla odhlučnit ruch uvnitř letadla, ale také se velmi dobře vypořádala s hlukem na ulici v Istanbulu.

Kromě aktivního potlačení hluku je však možné rovněž tuto funkci vypnout, nebo naopak získat ještě lepší povědomí o tom, co se kolem vás děje a aktivovat režim, kdy dojde k zesílení okolních ruchů. Huawei v tomto ohledu odvedl dobrou práci, neboť je zesílení okolních ruchů opravdu výrazné, přitom však nepůsobí až tak uměle, jako tomu často bývá.

Ptejte se, co vás zajímá

Sluchátka začínáme testovat. Vy se nás mezitím můžete ptát na vše, co vás ohledně sluchátek, která na našem trhu Huawei hodlá nabízet za 4 999 Kč, zajímá.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze