Testujeme Apple Watch Ultra: vzhled není pro každého, výbava je však famózní

4
Testujeme Apple Watch Ultra: vzhled není pro každého, výbava je však famózní
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Titanové pouzdro je poměrně robustní a oproti běžným Apple Watch má jedno tlačítko navíc
  • Hodinky splňují kromě IP6X a MIL-STD 810H rovněž standard pro potápěčské příslušenství
  • Apple Watch Ultra hodláme porovnat i s jinými chytrými hodinkami

Kromě regulérních Apple Watch 8 a druhé generace cenově dostupnějších Watch SE (2022) letos Apple představil rovněž zbrusu nový model Ultra. Přináší vyšší odolnost pojící se s upravenou konstrukcí, vylepšené funkce a delší výdrž. Jaké jsou naše první dojmy?

Za zapůjčení Apple Watch Ultra děkujeme iWant.cz, kde si můžete rovněž hodinky zakoupit.

Špičková odolnost, robustní design

Na rozdíl od zbylých Apple Watch vám nebude dělat problém spolehlivě a na první pohled rozpoznat model Ultra. Výrazné kovové pouzdro překvapivě není symetrické po stranách a na pravém boku tak najdeme vystouplý „ostrůvek“ se zapuštěnou rotační korunkou a doprovodným tlačítkem. Na boku levém pak je oranžové tlačítko, jehož stisknutím lze aktivovat uživatelem nadefinovanou funkci.

U produktu s cenou od 25 tisíc korun pak nepřekvapí titanové pouzdro, které má vcelku ostré hrany u míst, kde přechází v displej. Ovládání obrazovky to nijak nepřekáží, tvrzení Applu, že lze tyto hodinky snadno ovládat i s nasazenými rukavicemi, je však podle nás trochu přehnané, především kvůli zapuštění korunky. Zmáčknutí tlačítek (či zamáčknutí korunky) však nebude ani s hrubšími rukavicemi představovat problém.

U Apple Watch tradičně chválíme i haptickou odezvu, která je špičková i zde, subjektivně se navíc zdá, že mají Apple Watch Ultra o něco silnější vibrační motůrek (tzv. Haptic Engine), který odezvu zprostředkovává. Potěší také standard MIL-STD 810H či IP6X s ponořením až do hloubky 100 metrů. Hodinkám ostatně neschází ani certifikace EN13319, což je mezinárodně uznávaný standard pro potápěčské příslušenství.

Výdrž jako hlavní lákadlo?

Apple Watch Ultra mají jako nejlépe vybavené chytré hodinky od Applu rovněž nejdelší výdrž, tedy i největší baterii s kapacitou 542 mAh, což by mělo podle výrobce zajistit až 36 hodin běžného používání. V úsporném režimu pak mají hodinky zvládnout až 60 hodin. Podle dosavadních zkušeností se jeví jako velmi reálná dvoudenní výdrž s vícenásobným monitoringem sportovních aktivit denně.

Apple Watch Ultra

V podrobné recenzi, kterou pro vás již připravujeme, se zaměříme kromě výdrže také na displeji s fantastickým jasem až 2 000 nitů, přesnost měření GPS, ale i další speciální funkce. Těšit se můžete také na srovnání měření s jinými chytrými hodinkami.

Ptejte se, co vás zajímá

V komentářích pod článkem se nás můžete ptát na vše, co vás ohledně nových Apple Watch Ultra zajímá a na co bychom se podle vás měli zaměřit.

Apple Watch Ultra

Konstrukce44 × 49 × 14,4 mm, 61,3 g, odolnost: ano
Pásekkožený, kovový, umělý, vyměnitelný: ano
DisplejOLED, 1,92" (502 × 410 px)
SystémwatchOS, kompatibilní s: iOS
KonektivitaBluetooth: 5.3, LTE, Wi-Fi, NFC
Akumulátor542 mAh, nabíjení: bezdrátové
Diskuze ke článku
Viktor Čistý
Viktor Čistý
Naposledy upraveno: 7. 10. 2022 11:19
Nechci hejtovat, ale tu jak designově, tak ještě hůře funkčně naprosto nepochopitelnou ostrou pro prsty až nebezpečnou hranu si cupertinští "designéři" mohli fakt odpustit. Totéž platí o podivně bachratě nečistém (pa)tvaru...

Stejně tak Timovi inžové mohli konečně použít nový SoC namísto již druhé (!) reinkarnace energeticky dávno zbytečně náročného 7nm S6 :( Pak by na aktuálních TSMC 5nm 2.gen (nejen Applem nesprávně marketingově titulovaných 4nm) byla výdrž i s původní baterkou min. o 30 lepší.

No, snad se příští rok alespoň dočkáme S9 rovnou na 3nm - věřme či spíše doufejme ;)
Tomáš Dvořák
Tomáš Dvořák
Ahoj vlastním forerunner 955 a výsledky z volné vody jsou katastrofa tak me zajímá jak jsou ma tom watch s plaváním. Hodnota vst u garminu funguje skvěle a odhalí i přicházející nemoc jak je na tom watch ? Dalsi otazka moje forerunner spojím s cyklo trenazerem. Nastavim si trať, trenink a hodinky na 100% komunikuji a nastaví zátěž…jak jsou na tom Watch. Z hrudniho pasu garmin dostaneme nejen tep, ale i dobu kontaktu se zemi a mnoho dalšího co dostaneme od Applu při běhu? Mužem naparovat hrudní pas garmin ?
Standa Jandečka
Standa Jandečka
Mám vše tzv.Samsung. Ale tyto hodinky mě na první pohled zaujaly.....jen opět ta výdrž. Kdyby to byl alespoň týden, tak bude mít třeba Garmin problém.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze