Testujeme 5G novinky T Phone a T Phone Pro od T-Mobile

11
Testujeme 5G novinky T Phone a T Phone Pro od T-Mobile
Fotografie: Michal Pavlíček, mobilenet.cz
  • Oba telefony se nabízí výhradně u operátora T-Mobile
  • Zlákat mohou podporou 5G či 50megapixelovým hlavním fotoaparátem
  • V základním balení nenajdete nabíječku
  • Cenově startují pod hranicí 5 tisíc korun

Telefony s vlastním logem operátoři vyráběli takřka od svých počátků. Ať už šlo o Eurotel a následně O2, T-Mobile či Vodafone. V posledních letech však tyto operátorské snahy přeci jen vymizely, neboť nabídka i velmi levných přístrojů je více než dostatečná. Vody se však v roce 2022 rozhodl rozčeřit T-Mobile, který v souvislosti s masivní propagací sítí 5G přinesl duo telefonů T Phone a T Phone Pro.

T-Mobile T Phone a T Phone Pro

Na úvod si řekněme, že se u operátora bez tarifu prodávají za 4 999 Kč (T Phone) a 6 499 Kč (T Phone Pro). Jde tak o modely nižší střední, respektive střední třídy. Z tohoto úhlu pohledu se nelze zbavit dojmu, že je použit již poměrně zastaralý design, který byl běžný před zhruba třemi lety. Poznávacím znamením je nevzhledný výřez v displeji, avšak primárně pak opravdu obrovské rámečky kolem zobrazovače, které dnes už u telefonů této kategorie nejsou příliš běžné. Na druhou stranu se obě novinky příjemně drží a dobře padnou do ruky. Sám operátor se na telefon párkrát „podepsal“. Na zadní straně je jeho logo a také název telefonu. Při zapínání a vypínání se můžete těšit na operátorské animace. V samotném telefonu však není ani jedna aplikace navíc, což oceňujeme.

Postarší vzhled pak stvrzují i displeje, které v dnešní konkurenci jednoduše neobstojí. Oba modely totiž mají IPS panely s mizerným HD+ rozlišením a pouze 60Hz obnovovací frekvencí. Zejména u verze Pro jde o poměrně zarážející nedostatek. Velkou radost nám nedělá ani postarší Android 12. Alespoň ale přicházejí dílčí bezpečnostní aktualizace a telefony se nyní opírají o srpnový balíček.

Během prvních dnů používání si nás však telefony získaly svižným chodem a celkově dobrou optimalizací prostředí, které není zahlceno zbytečnostmi. Samotný chod u obou modelů zajišťuje procesor Dimensity 700 od MediaTeku. Mimochodem, opět nejde o žádný výkřik moderní techniky. Oba telefony jsou vybaveny hned několika fotoaparáty, ale co k čemu je vždy jen hlavní 50megapixelový. Zbylé snímače, portrétní, makro a v případě verze Pro ještě ultraširokoúhlý, doplácí na nízké rozlišení. S ohledem na vše vyřečené působí jako blesk z čistého nebe fakt, že T Phone Pro podporuje bezdrátové nabíjení. A skutečně je tomu tak a operátor si nevymýšlí. Po přiložení telefonu k bezdrátové nabíječce okamžitě začne čerpání energie.

T-Mobile T Phone a T Phone Pro

T Phone a T Phone Pro v redakci nadále testujeme. Pokud vás o nich cokoliv zajímá, neváhejte a zeptejte se přímo v diskuzi pod tímto článkem.

T-Mobile T Phone

Rozměry166,6 × 76,4 × 8,8 mm, 195 g
DisplejTFT IPS, 6,52" (1 600 × 720 px)
Fotoaparát50 Mpx
ProcesorMediaTek Dimensity 700,
PaměťRAM: 4 GB, úložiště: 64 GB, microSDXC
Akumulátor4 500 mAh

T-Mobile T Phone Pro

Rozměry173,9 × 77,8 × 9 mm, 214 g
DisplejTFT IPS, 6,82" (1 640 × 720 px)
Fotoaparát50 Mpx
ProcesorMediaTek Dimensity 700,
PaměťRAM: 6 GB, úložiště: 128 GB, microSDXC
Akumulátor5 000 mAh
Diskuze ke článku
Ondřej Hajda
Ondřej Hajda
Android 12 je postarší? Dyt to nemá ani polovina mobilu co sou mezi lidma. 13-ku mají maximálně tak Pixely.
Jan Kasik
Jan Kasik
Co všechno tam má T-Mobile za svoje aplikace a hlavně jdou dát pryč?
Martin Jeřábek
Martin Jeřábek
Jako konkurenci bych viděl pro A13 5G a A13 4G.
Jaroslav Paleček
Jaroslav Paleček
Naposledy upraveno: 18. 10. 2022 19:40
Můžu se zeptat, jak je to s výdrží a rychlostí nabíjení? A nejsou 4 GB RAM u základního modelu málo? Neseká se? Stačí to?
A běží přístroje na čistém Androidu? Předpokládám že ano, ale raději se ptám.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze