Těšili jste se na nový iPhone SE? Údajně dorazí až v roce 2024

6
Těšili jste se na nový iPhone SE? Údajně dorazí až v roce 2024
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • S informací přišel známý analytik Ming-Chi Kuo
  • Podle něj musí Apple výrobu nového iPhonu SE nejprve důkladně promyslet

Zdá se, že téměř neuplyne jediný měsíc v roce, aniž bychom se nedozvěděli něco o predikcích známého analytika Ming-Chi Kua. Ten se tentokrát vyjádřil k nové generaci iPhonu SE, který by (doufejme) mohl konečně přinést již pozměněný design (ačkoliv má údajně z cenových důvodů vycházet z iPhonu 11). K představení by každopádně podle informací analytika mělo dojít až v roce 2024.


Důvodem je neuspokojivá poptávka po nižší střední třídě od Applu, kterou má reprezentovat poslední generace iPhonu SE (2022), iPhonu 13 mini a iPhonu 14 Plus, jehož prodeje jsou údajně skutečně mizerné. Oddálení produkce nového iPhonu je rovněž navázáno právě na upravený design bez současných archaických rámečků, který navýší výrobní náklady, tedy i prodejní cenu. Proto může Apple chtít představení nového iPhonu SE důkladně promyslet, a tudíž jeho premiéru odsunout na 2024.

Diskuze ke článku
Vojtulee M.
Vojtulee M.
To není žádné až. SE vychází co dva roky: 2020 a 2022, logicky je tedy další datum 2024. Spekulace je hlavně o tom, zda vůbec za dva roky dorazí, protože náklady mají být o dost vyšší a recese tady pořád v určité míře bude.
Martin Jeřábek
Martin Jeřábek
A koho to štve? Stejně to zruší.
Martin Š.
Martin Š.
Spíše by se mne líbilo, kdyby nový SE vycházel z modelu 12 nebo 13 mini (tak trochu rozměry "návrat ke kořenům" - úplně původnímu SE z roku 2016). Avšak otázka, zda kromě mne, bude malý iPhone s nejnovějšími střevy chybět.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze