Telefony s vybranými procesory Snapdragon nově určí polohu ještě přesněji

2
Telefony s vybranými procesory Snapdragon nově určí polohu ještě přesněji
Fotografie: Martin Pultzner, mobilenet.cz
  • Jedná se o Snapdragon 888 a 8 Gen1
  • Lokace má být určena s přesností na jeden metr

Přesnost, s jakou dokáží chytré telefony určit lokaci, je důležitá nejen při návštěvě cizího velkoměsta, ale také během řízení. Majitele vybraných smartphonů s vlajkovými procesory Qualcomm tak jistě potěší zpráva o uzavření partnerství (Qualcommu) se společností Trimble, s jejíž pomocí má být nyní navigace u vybraných smartphonů zase o něco přesnější.

Telefony s čipsetem Snapdragon 888 a nejnovějším Snapdragonem 8 Gen1 by se tak podle prnewswire.com měly dočkat až 5krát vyšší přesnosti určení polohy s přesností na jeden metr. To má mimo jiné znamenat i schopnost telefonu rozpoznat, ve kterém jízdním pruhu se vůz nachází a na základě toho případně upravit data v aplikaci s navigací. Technologie Trimble RTX má být dostupná u telefonů se zmíněnými procesory již v druhém čtvrtletí letošního roku.

Diskuze ke článku
Martin Prokop
Martin Prokop
Trimble RTX není jedna technologie ale soubor několika technologií. Většinou založené na P2P komunikaci několika zařízení.
Rozhodně to není nějaká náhrada GPS či Gallieo.
Porydge Covername
Porydge Covername
Ioannisi! Mám tip na článek. V Electroworldu dávají Z Flip a Watch 4 zadarmo! ZADARMO!!! (Jen si k tomu musíš koupit televizi za 150 litrů).

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze