Telefony Pixel mají skvělou funkci pro strachující se rodiče i odvážné dobrodruhy

Telefony Pixel mají skvělou funkci pro strachující se rodiče i odvážné dobrodruhy
Fotografie: Petr Vojtěch, mobilenet.cz
  • Pixely obsahují soubor speciálních funkcí zaměřených na bezpečnost
  • Najdeme mezi nimi detekci autonehody i tzv. bezpečnostní kontrolu

Smartphony Pixel, které jsou známé především pro svou povedenou fotovýbavu, zajímavý design (přinejmenším u posledních dvou řad Pixelů 6 a Pixelů 7), ale bohužel také přetrvávající absenci podpory 5G připojení na českém území, jsou vybaveny hned několika speciálními softwarovými funkcemi od Googlu, které jinde zkrátka nenajdete. Jednou z nich je soubor funkcí zaměřených na bezpečnost uživatele, z nichž můžeme zmínit například automatickou detekci autonehody, kterou Google představil ještě předtím, než ji Apple dostal do širšího povědomí s novou řadou iPhonů 14 či Apple Watch. Jedna z vychytávek v souboru funkcí Bezpečnost a stav nouze je také tzv. Bezpečnostní kontrola (viz přiložené printscreeny), jejíž fungování se rozhodl blíže prozkoumat 9to5google.com.

Ve smartphonech Pixel se nachází soubor bezpečnostních funkcí, a to včetně v současnosti populární automatické detekce autonehody či krizových upozornění. Stejně tak lze vyplnit osobní zdravotní údaje, které mohou v případě potřeby pomoci zdravotníkům

Bezpečnostní kontrola je přitom ideálním nástrojem, pokud jste rodiči a máte strach o děti, případně chcete dát vědět svým blízkým, že se například nevrátíte z několikadenního výletu do hor. Maximální časový limit navíc není nijak omezen, což znamená, že můžete spustit odpočítávání třeba jen na pár hodin, ale také na několik týdnů, měsíců atd.

Nastavení funkce je vzorně přímočaré: nejprve je potřeba stanovit časový odpočet, poté vybrat kontakty, jež mají být upozorněny. Následně odpočet odstartuje a po jeho vypršení můžete upozornění vypnout, zavolat nouzovým kontaktům a sdílet polohu, nebo rovnou zavolat záchranným složkám. Na vypnutí funkce před učiněním jednoho z kroků má uživatel 60 sekund. Pokud vlastníte zařízení Pixel a chtěli byste si vyzkoušet, jak bezpečnostní kontrola přesně funguje, najdete v nastavení funkce také praktickou možnost spustit demo ukázku. Pro získání lepší představy dobře poslouží i přiložené oficiální video od Googlu, kde jsou všechny náležitosti podrobně vysvětleny.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze