Telefonujte jako tajný agent. SGnL vám to umožní

1

Dnes můžete své hovory vyřizovat různě. K dispozici jsou Bluetooth náhlavní soupravy, kabelová sluchátka a komunikovat můžete také skrze reproduktor. Pokud však hledáte něco sofistikovanějšího a efektnějšího, zaměřte se na projekt SGnl. Tento chytrý náramek umožní vašemu prstu fungovat jako přijímač.

Rádi telefonujete, a to kdekoli? A přemýšleli jste někdy nad tím, že vaše hovory může slyšet i člověk, který sedí vedle vás? Pokud chcete trochu více soukromí a zároveň potřebujete něco opravdu jedinečného, nabízí se projekt SGnL z Kickstarteru, který už nyní vybral více než šestinásobek požadované částky. A o co vlastně jde?

SGnL

Jde o chytrý náramek, který může nahradit pásek k vašim standardním či chytrým hodinkám. Pokud však hodinky nemáte, nebo nosit nechcete, lze po připnutí speciální krytky vytvořit tak trochu výraznější fitness náramek. Na pohled trochu odrazuje velmi bytelná konstrukce, má ovšem své opodstatnění. Uvnitř modulu se nachází speciální elektronika/převodník, který přenáší zvuk vibracemi. Tyto vibrace se po přiložení prstu k uchu změní ve zvuk a vy telefonujete s prstem u ucha, který slouží jako přijímač. Tyto vibrace se převedou na zvuk pouze u vlastníka chytrého náramku, vaše okolí tedy neslyší nic, jen vaše odpovědi. Pro snímání vašich slov bude sloužit mikrofon umístěný na hraně náramku.

Princip fungování není nový, již v minulosti se objevily telefony, které dokázaly zvuk přenášet vibracemi, zcela jim tedy chybělo klasické sluchátko. Výsledky však nebyly nikterak ohromující, a tak se tato technologie nedostala do mnoha zařízení. Tvůrci projektu SGnL však slibují, že zvuk bude velmi kvalitní, navíc náramek zajistí to, že potlačí ruchy z okolí. Slyšet byste tedy měli lépe než v případě klasického hovoru skrze telefon.

SGnL

SGnL se spáruje se smartphonem skrze Bluetooth a následně obsluhujete náramek přes aplikaci. Zde se následně můžete podívat na různé přehledy, například s kým a kdy nejčastěji komunikujete, problémem nejsou ani notifikace. Náramek SGnL vám tak například vibracemi oznámí, že máte novou SMS zprávu, případně e-mail. Náramek dokáže zaznamenávat také pohybovou aktivitu, i tyto záznamy lze následně spravovat v aplikaci.

Exkluzivita něco stojí, prodejní verze by měla vyjít na 139 dolarů, což je zhruba 4 000 Kč včetně DPH. Podporovatelé by se svého produktu měli dočkat v únoru příštího roku. Dodejme, že za projektem SGnL stojí společnost Innomdle Lab, která vznikla jako projekt Samsungu, nyní je však zcela samostatná.

Zdroje: theverge.com, kickstarter.com