Telefon s rolovatelným displejem připravuje i Motorola, podívejte se

2
Telefon s rolovatelným displejem připravuje i Motorola, podívejte se
Fotografie: Lenovo
  • Koncept byl prezentován na konferenci Tech World 2022
  • Displej zařízení se během okamžiku zvětší z 5 palců na 6,5 palců

V posledních letech si již můžete běžně pořídit telefon s ohebným displejem, byť prozatím stále čekáme na větší rozšíření a nabídku drží především Samsung. Mnozí výrobci již testují i další možnosti ohebných displejů, které bude v budoucnu možné také rolovat, a tím během několika vteřin měnit rozměry celého zařízení. Někteří si možná vzpomenou na koncept LG Rollable, který nás oslnil v loňském roce a bohužel se nikdy nedočkal dokončení.

Motorola
Koncept telefonu Motorola s rolovatelným displejem

Velmi podobné řešení nyní prezentovalo Lenovo na konferenci Tech World 2022, kde Luca Rossi prezentoval zařízení Motorola s rolovacím displejem. Stiskem jednoho tlačítka dojde k vertikálnímu posunu displeje a jeho úhlopříčka se navýší z 5 palců na 6,5 palců.

Můžeme také vidět, že obsah displeje se vždy přizpůsobí tomu, jak se zrovna mění plocha displeje. Ať už jde o ikonky v menu nebo právě přehrávané video. Netřeba dodávat, že právě toto dynamické přizpůsobování je klíčem k úspěchu. Prozatím se však můžeme jen kochat možnou budoucností, Lenovo ke konceptu neprozradilo žádné konkrétní plány. Rozhodně však nějaké mít bude, neboť nechyběla i ukázka notebooku s rolovatelným displejem.

Diskuze ke článku
Ben Ben
Ben Ben
O tom žádná. Ale pořád je to velký a hlavně široký zařízení. Tohle nedává za mě moc smysl...
Martin Jeřábek
Martin Jeřábek
Rollable klidně ale stylem jak to mělo mít LG, sideablle ke sice super ale to není to co lidí budou chtít.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze