Telefon, co mění barvu a nové vlajky nastupují

mNews
Telefon, co mění barvu a nové vlajky nastupují
Fotografie: Petr Vojtěch, mobilenet.cz
  • OnePlus představí svou novou vlajkovou řadu za pár dní, již nyní láká na fotografie a specifikace
  • Xiaomi představilo řadu 12 se špičkovým nabíjením i fotoaparáty a Vivo má telefon, který mění barvu zad
  • mNews přináší výběr těch nejzajímavějších novinek ze světa telefonů

Vítejte v roce 2022. A hned první mNews budou plné nových špičkových telefonů. Čeká nás OnePlus, Xiaomi, Vivo i Huawei. Tak pojďme na to.

Telefon co mění barvu a nové vlajky nastupují – mNews

Podcast v audio formě

OnePlus odhaluje model 10 Pro

Společnost OnePlus začala postupně lákat na představení své nové vlajkové lodi 10 Pro, které proběhne již 11. ledna. Již nyní však známe oficiální podobu zadní strany. Ta se odklonila od předchůdců a rozhodně vypadá dobře. Samozřejmě jí dominují tři snímače fotoaparátu. Hlavní má 48 megapixelů, nechybí 50megapixelový ultraširokoúhlý snímač a nezapomnělo se ani na teleobjektiv. Na přední straně nás čeká nová generace 120Hz AMOLED displeje s adaptivní frekvencí a o maximální výkon se postará nejnovější Snapdragon 8 Gen 1. K dispozici je i 80W drátové nabíjení a 50W bezdrátové. OnePlus 10 Pro rozhodně splňuje všechny podmínky, aby se stalo špičkovým smartphonem.

Xiaomi 12 Pro představeno

S vlajkovými loděmi zatím nekončíme. Ještě před koncem roku stihlo Xiaomi představit nové modely Xiaomi 12 a 12 Pro. A výbavou vás asi nijak nepřekvapí. O výkon se stará Snapdragon 8 Gen 1, AMOLED displej má 120Hz a u verze Pro dokonce svítivost 1 500 nitů + vyšší rozlišení. Právě verze Pro se také chlubí trojicí 50megapixelových snímačů na zadní straně – hlavním, ultraširokoúhlým a portrétním. A pozor, novinku nabijete rychlostí až 120 W drátově a 60 W bezdrátově. Verze Pro by měla začínat na ceně okolo 20 tisíc Kč. Pro plné specifikace a informace o základní verzi určitě mrkněte na náš článek.

Vivo V23 mění barvy

Toto je opravdu rarita. Nikoho dnes nepřekvapí telefony s líbivými barevnými odlesky na zádech, ale co tak telefon, který dovede zcela změnit barvu? Právě takovou vlastností se chlubí dvojice novinek Vivo V23 a V23 Pro. Variantu Sunshine Gold totiž stačí nechat pár minut na slunci a přebarví se. Ani další specifikace nejsou vůbec špatné. AMOLED panel má 90Hz a o výkon se stará MediaTek Dimensity 920, resp. 1200. A pokud rádi fotíte selfie, 50megapixelová přední kamera vás nadchne. Telefony zatím míří do Indie a zda se podívají i k nám není jasné.

Huawei má stylové véčko

Ještě před koncem roku se s novinkami vytasil také Huawei. A jak jsme očekávali, představil nové hodinky, které zvládnou měřit krevní tlak a tělesnou teplotu. Navíc mají hranatý design, což je pro Huawei trochu nezvyk. Ještě zajímavější je však skládací P50 Pocket, tedy vážně stylové véčko. Poznávacím znamením jsou 2 velké kruhy, v jednom je trojice fotoaparátů, v druhém 1" informační displej. Ten hlavní má však uhlopříčku 6,9" a najdete ho po rozevření. Je typu OLED a má 120Hz obnovovací frekvenci. Obě novinky se zatím dostávají na čínský trh a dostupnost ve světě je s otazníkem.

Před pár dny představil zásadní novinku i Samsung v podobě Galaxy S21 FE, na což jsme vám přinesli podrobné představení. Vše najdete na mobilenet.cz.


Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze