Telefon budoucnosti bez konektorů a výřezu

mNews
4
Telefon budoucnosti bez konektorů a výřezu
  • Jak bude vypadat telefon roku 2020 nám ukazuje koncept Vivo APEX, nemá konektory ani výřez selfie kamery
  • Unikají informace o chystaném Samsungu Galaxy A41 a Apple musí zaplatit mastnou pokutu
  • mNews přináší výběr těch nejzajímavějších témat z uplynulého týdne

Vivo si pro nás přichystalo zajímavou vizi budoucnosti, zatímco Samsung se chystá na nižší třídu a Apple platí pokuty. Vítejte u mNews.

Telefon budoucnosti bez konektorů a výřezu – mNews

Vivo APEX 2020 má kameru pod displejem

Vivo představilo svůj nový koncept s názvem APEX 2020, který má ukazovat další vývoj telefonů. Velký displej je celistvý, protože se selfie kamera schovala přímo pod něj. Další zvláštností jsou chybějící tlačítka na bocích, i tam je pouze displej. Telefon se zbavil všech konektorů, takže nabíjení probíhá výhradně bezdrátově, a to s výkonem až 60 W. Nechybí ani teleobjektiv na zádech. Telefon se do prodeje nechystá, ale ukazuje technologie, které Vivo plánuje již brzy reálně nasadit. A já se napůl bojím a napůl těším.

Známe specifikace Samsung Galaxy A41

Dosud prodávaný Galaxy A40 zaujme především kompaktními rozměry. Jeho nástupce A41 drobně povyroste na 6 nebo 6,1 palce. Uvnitř údajně najdeme procesor MediaTek, baterii s kapacitou 3 500 mAh a 4 GB RAM. Vzhled by měl pak zcela odpovídat současným telefonům od Samsungu. Nic o čem byste psali ódy, ale prodávat se bude jistě dobře.

Mapy.cz testují informace o provozu

Dovedete si dnes představit navigaci bez aktuálních informací o hustotě a rychlosti provozu? Tuto funkci by v budoucnu měly nabídnout i Mapy.cz, které se na Twitteru pochlubily fotografií z testování. Aplikace nedávno přinesla noční režim, předpověď počasí v cíli nebo navigování v pruzích.

Za omezování iPhonů 11 miliard

11,4 miliard korun, takovou pokutu za snižování výkonu starších iPhonů musí zaplatit Apple. Ten se nebude odvolávat, i když pochybení nadále odmítá. Údajně prý akorát problém nedostatečně vysvětlil zákazníkům. Apple omezením chtěl předejít problému s vypínáním telefonu, zatímco lidé mohli nabít dojmu, že si mají nechat vyměnit baterii nebo rovnou koupit nový telefon.

A jen tak mezi námi. Pokud někdo z vás má třeba iPhone 6, už byste o nákupu nového asi vážně měli uvažovat. Mrkněte na mobilenet.cz a dozvíte se proč.

Diskuze ke článku
brada humus
vyrez mi nevadi. chci hlavne telefon se stejnymi ramecky okolo displeje. to je zaklad budoucnosti bez zadne hnusne spodni brady..
Petr
Je to marnost. Výrobci se vezou na vlně, kdy nemusí nic vymýšlet a lidem předhazují nedodělané telefony se zpitvořeným displejem. Čekám až se zase začnou prodávat teledony, jejichž vzhled ve mě nebude vyvolávat odpor. Nekupuji nedodělané telefony, takže stále čekám a snad už to nebude dlouho trvat. Rámečky mi nevadí, ale nesmí být zase tlusté jako na iphonu. Tohle období marnosti trvá už zbytečně dlouho.
Omg
Tak tak, sice si své příslušenství nebudu mít kam připojit, takže po kapsách budu tahat různé redukce či dacy, ale hlavně nebudu mít v telefonu žádný konektor, jupíí. Doufám že tenhle pošahaný koncept skončí v pekle.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze