Tchajwanským výrobcům se nedaří, klesají jim prodeje telefonů

4

Výrobci mobilních telefonů nepochází jen z Číny či Jižní Koreji. Trojlístek velmi dobře známých značek je i z Tchajwanu. Na mysli máme Acer, Asus a HTC. Dle nejnovější zprávy se však ani jednomu moc nedaří a prodeje jejich smartphonů klesají.

ASUS ZenFone 3 Deluxe
Asus ZenFone 3 Deluxe

Dle zprávy DigiTimes.com zaznamenali pokles prodejů v roce 2016 všichni tři zmínění výrobci. Asus během roku 2016 údajně prodal přibližně 20 miliónů smartphonů, zatímco o rok dříve se vyšplhal na 25 miliónů prodaných kusů. Důvodem poklesu má být nejen menší zájem především na čínském trhu, ale také opožděné nasazení letošních novinek řady ZenFone 3.

TIP! HTC 10 evo: zvýšená odolnost vytlačila jack konektor

HTC 10
HTC 10

Radost jistě nemá ani HTC, kterému se podařilo v tomto roce prodat 10 až 12 miliónů smartphonů ve srovnání s 18 milióny v roce 2015. U HTC údajně poklesly dodávky nových zařízení na všechny klíčové trhy. Nejhůře je na tom Acer, jehož cílem bylo v roce 2016 prodat 10 miliónů smartphonů. Realita je však mnohem horší a údajně reálně hrozí, že se počet prodaných smartphonů Acer nedostane ani přes 5 miliónů kusů. S ohledem na sílící konkurenci by se situace u Aceru neměla nijak lepšit ani v roce 2017.

Acer Liquid Z6 Plus
Acer Liquid Z6 Plus

Zdroje: digitimes.com

Diskuze ke článku
Jab
Vzhledem k portfoliu je škoda jen Asusu. Ostatní dvě značky si neúspěch zaslouží. HTC především. U Aceru si pak z hlavy moc nevzpomínám, jaký telefon vyrobili v roce 2016.
Miroslav Pelej
Miroslav Pelej
Naposledy upraveno: 28. 12. 2016 09:31
Mám ZENFONE 3 - telefon nemá chybu za ty peníze , asi dělají něco špatně , měli by se zamyslet nad lepší podporou

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze