Takový fotoaparát ještě žádný mobil neměl, vivo X60 Pro láká i cenou

Takový fotoaparát ještě žádný mobil neměl, vivo X60 Pro láká i cenou
Fotografie: CZC

Na českém trhu se zabydlela nejnovější vlajková loď společnosti vivo. Po modelech střední třídy s atraktivní cenovkou se tak tento podnik snaží ukrojit podíl trhu i mezi prémiovými smartphony, vivo X60 Pro má přitom hned několik lákadel.

Jedním z největších lákadel modelu vivo X60 Pro je dozajista fotoaparát, kterému dodala optiku světoznámá společnost Zeiss. Hlavní 48Mpx senzor s vysokou světelností f/1,48 je totiž napojen na gimbalovou stabilizaci 2.0, což je ve světě smartphonů unikátní výhoda, díky níž pořídíte stabilní záběry za jakékoliv situace. Vylepšená gimbalová stabilizace je kombinována s EIS k stabilizaci rotací a přechodů osy X a Y, ale také rotací osy Z. Na rozmazané snímky můžete zapomenout.

Pokročilé fotografické režimy

Fotoaparát vyniká také celou řadou dalších pokročilých režimů. Algoritmus detekce pohybu například spolupracuje s automatickým zaostřováním objektů a automatickým zaostřováním očí/tváře/těla (EFB), díky čemuž můžete pořídit povedené momentky i v pohybu.

Vyzdvihnout si zaslouží také vylepšený noční režim pracující s AI algoritmem pro potlačení šumu, ale také povedený portrétní režim – k němu je možné využít portrétní objektiv s rozlišením 13 MPx. Vzadu je mimochodem ještě 13MPx super širokoúhlá kamera. Videa je možné nahrávat až ve 4K při 60 snímcích za sekundu.

Vivo

Po obou bočnicích zakřivený displej s technologií AMOLED podporuje HDR10+ a nabízí vysokou obnovovací frekvenci 120 Hz, což potěší především hráče. Dotykový panel má úhlopříčku 6,65 palce a uprostřed horní části má průstřel s čelní kamerou, ta se chlubí rozlišením 32 MPx. Vyzdvihnout si zaslouží také speciální AG sklo se saténovým povrchem pro menší ulpívání otisků prstů.

Solidní výkon, rychlé nabíjení

Svižné pracovní tempo zajišťuje procesor Qualcomm Snapdragon 870 společně se 12 GB operační paměti a 256GB úložištěm. Jde mimochodem o flashové úložiště UFS 3.1, které se vyznačuje bleskovým přístupem k velkým souborům. Samozřejmostí je 5G konektivita, akumulátor se solidní kapacitou 4200 mAh navíc podporuje rychlonabíjení (33 W).

Nové vivo X60 je v obchodech k mání ve dvou barevných provedeních za 20 000 Kč. U CZC.cz ale aktuálně můžete získat okamžitou slevu 3 000 Kč, stačí během nákupu zadat kód VIVO3000.