Tablet s Windows se Samsungu povedl: Galaxy TabPro S naživo

Největší novinkou od Samsungu na veletrhu CES v Las Vegas je jeho nové zařízení 2v1 s názvem Galaxy TabPro S. Tablet s připojitelnou klávesnicí je krásný, má kovovou konstrukci a uvnitř tepe procesor Intel Core M a nabídne třeba Super AMOLED displej nebo USB-C. Po připojení dodávané klávesnice se pak promění v počítač. Podívejte se na naše fotografie, dojmy a video přímo z veletrhu CES v Las Vegas.

Samsung Galaxy TabPRO S

Proč Galaxy?

První dojmy začneme zodpovězením otázky, z jakého důvodu Samsung učinil nepořádek v označení svých přístrojů. Řada Galaxy byla vždy domovem operačního systému Android a nyní se objevuje zařízení, které se rovněž pyšní jménem Galaxy, avšak v jeho útrobách je systém Windows. Důvod je však zcela prostý a mnohé z vás jistě napadl. Samsung uvedl, že řada Galaxy má již vybudované a zvučné jméno a díky tomu se bude i tablet ve výsledku lépe prodávat.

TIP! Samsung Galaxy TabPRO S: poprvé s Windows 10 a klávesnicí

Krásný a tenký

Tablet nás na první seznámení skutečně zaujal. Líbí se nám povedená konstrukce s kovovými rámečky. Designový směr je velice blízký vlajkové lodi Galaxy S6. Na zadní stranu Samsung použil měkčený plast, který je velmi příjemný na dotyk a odolává i nechtěným škrábancům. Na výběr bude buď černá nebo bílá verze a především ta vypadá na živo velmi elegantně. Stylový vzhled nadále umocňuje tloušťka pouhých 6,3 milimetrů a jde mimochodem o nejtenčí zařízení 2v1 na světě. I přesto tablet budí pocit poctivého kusu hardwaru a konstrukce je pevná.

Samsung Galaxy TabPro S – CES 2016

Za zmínku stojí také 12palcový displej. Jde totiž o jediný tablet nabízející Windows 10 spolu v kombinaci se Super AMOLED displejem. Ten se chlubí velmi vysokým rozlišením 2 160 × 1 440 pixelů, avšak barvy jsou velmi saturované. Pochvalu si výrobce zaslouží za nasazení USB-C konektoru na boku tabletu. Jde zároveň o jediný konektor, samozřejmě vyjma klasického 3,5mm jack konektoru. V horní části jste si mohli povšimnout menších předělů, které jsou prostorem pro antény. K dispozici totiž bude také verze s podporou LTE.

Klávesnice se zabezpečením

Velkou výhodou tabletu TabPRO S bude připojitelná klávesnice. Spojení probíhá skrze konektory. V samotné klávesnici není žádná další baterie a nepodporuje ani Bluetooth. Klávesy mají standardní zdvih a píše se na nich poměrně pohodlně. Na dlouhé texty však přeci jen není určena. Zapomenout je nutné také na podsvětlení tlačítek. Velmi dobře funguje také přítomný touchpad. Je sice menší, avšak nezapomeňme, že před sebou máme zařízení 2v1 a v tomto případě je tak jeho velikost zcela běžná.

Samsung Galaxy TabPRO S

V klávesnici je přítomné NFC, které slouží pro odemknutí tabletu vaším telefonem, což je praktické. Samsung nabídne software pro propojení tabletu s telefony řady Galaxy. Dle očekávání však jen pro nejvýše postavené modely. V případě propojení se tablet uzamkne vždy, kdy se s telefonem od tabletu vzdálíte. Pro odemknutí je možné využít čtečku otisků prstů na telefonu. Odemkne se současně telefon i tablet. Velmi se nám líbí, že klávesnice se k tabletu připojuje magneticky současně s koženým krytem a působí tak jako ochrana celého tabletu.

Dorazí na jaře

Pod kapotou Samsungu Galaxy TabPRO S se skrývá šestá generace procesoru Intel Core M společně se 4GB operační pamětí. V praxi je systém Windows 10 velmi rychlý, spuštění aplikací naprosto okamžité a také reakce na ovládání nemají žádnou prodlevu. Doplňme, že úložný prostor bude moci mít 128 GB, případě 256 GB na SSD disku.

Samsung Galaxy TabPRO S

První dojmy z nového tabletu od Samsungu jsou veskrze pozitivní. Elegantní, tenké a tím pádem i extrémně mobilní zařízení s dostatečným výkonem, vcelku pohodlnou klávesnicí a solidním výkonem. Start prodeje je v případě USA naplánován již na únor. Do Evropy se novinka podívá během jarních měsíců. Cenu prozatím výrobce nesdělil.

Technické parametry Samsung Galaxy TabPRO S LTE

Kompletní specifikace
Konstrukce290,3 × 198,8 × 6,3 mm, 693 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejSuper AMOLED, 12" (2 160 × 1 440 px)
ChipsetIntel Core M 6Y30, CPU: 2×900 MHz, GPU: Intel HD Graphics 515
PaměťRAM: 4 GB, disk: 256 GB (SSD), paměťové karty: ne
Konektory1× USB 3.0, 0× USB 2.0, video: ?, další: ne
Datové funkcemodem: LTE, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 4.0, NFC: ano
Operační systémWindows 10
Akumulátor40 Wh, udávaná výdrž: 9 hodin
Dostupnostduben 2016, 30 000 Kč
Diskuze ke článku
pet
obri vaha a ramecky, takze zase nic :-(
na malou tloustku jim fakt seru
Xwert Is
Xwert Is
Ja som rád že konečne sa začínajú na trhu objavovať produkty s Widnowsom. Ono je jasne vidieť že plnohodnotný Windows v tablete (alebo v 2v1) je ďaleko pred iOS alebo Androidom. Už to chce len tie aplikácie a bude to OK.
Aj Continuum má potenciál zatiaľ je to len v plienkach ale ak by sa MS podarilo okrem univerzálnych app spúšťať aj normálne app tak by to bola výhra pretože by stačilo kúpiť si telefón a bol by som vybavený. Snáď sa v budúcnosti dočkáme aj keď na to bude treba asi iný výkon ako majú dnešné telefóny. Ale ja tomu dávam šance.

Josef
Vypadá velice dobře, (nejem vzhedem), ale opravdu mi tam chybí S Pen.
Martin
Baterie o ničem takže nic surface 4 bude furt lepší.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze