T-Mobile rozšiřuje HSPA+ do dalších třech měst

T-Mobile spouští HSPA+ 42 v dalších třech městech. Užít si rychlou jízdu tak mohou nově i v Hradci Králové, Plzni, do konce měsíce pak přibudou ještě i Karlovy Vary a centrum Prahy.

Aktuálně tedy vysokorychlostní technologie pokrývá 20,46 % populace s celkem 720 základnovými stanicemi. Pozadu však nezůstává ani technologie 3G, jejíž meziroční nárůst objemu přenesených dat vykazuje 110 % a dvojnásobně stoupl i hlasový provoz.

T-Mobile: nový tarif Bav se pro všechny od 6 do 26 let

„Ve vylepšování naší sítě nepřestáváme. Chceme zákazníkům přinést co nejlepší uživatelskou zkušenost s výbornou kvalitou, umožňující opravdu rychlé datové přenosy. Například v technologii 3G prokazatelně nejrychlejší jsme, potvrzují to i nezávislá měření serveru DSL.cz, kde jsme již po 19. v řadě za sebou zvítězili,“ říká Michal Podlucký, senior manažer řízení kategorie a produktů T-Mobile.

Čtěte také: Vyzkoušeli jsme LTE v Mladé Boleslavi - opravdový Datan Fofrič

Začátkem roku operátor pokryl HSPA+ 42 území měst Olomouc, Pardubice, Nymburk, Jihlava, Trutnov, Vrchlabí a pražského Letiště Václava Havla. Technologii, která umožňuje v maximální přenosové rychlosti surfovat až 42 Mbit/s pro stahování, si ale užívají i obyvatelé Brna, Liberce, Českých Budějovic, Mladé Boleslavi, Zlína, Otrokovic, Poděbrad, Berouna a části Prahy.

Ačkoli se procento populace nezdá nijak vysoké, signál z měst pokrývá i přilehlé lokality. Celkem se tak z rychlého surfování mohou radovat i v dalších 67 obcích, mezi něž patří i vísky s kouzelnými jmény Vráto, Spojil, Plandy, Úsilné, Písty i Křečkov a Žabovřesky. Dále zde najdeme malebné Praskačky, Hůry, Pátek, Lelekovice nebo Modřice a celou řadu dalších zajímavých míst.

Operátor se svým zákazníkům snaží opravdu přinést maximum – proto také posílil signál nejrychlejšího internetu mobilní základnovou stanicí i během populárního festivalu Majáles, který proběhl začátkem května v Brně. Stejně spolehlivý servis a plnou podporu přinese i návštěvníkům Světového poháru horských kol v Novém Městě na Moravě, který se bude konat již tento týden, 24. – 26. 5. 2013. Rychlá data HSPA+ 42 mohou již automaticky využívat všichni zákazníci s novými datovými tarify, kteří vlastní mobilní telefon nebo modem podporující tuto technologii.

Zdroj: TZ T-Mobile

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze