T-Mobile pokrývá 82 % populace LTE, letos chce pokrýt celé území

4

T-Mobile v roce 2015 opět rozšířil pokrytí České republiky sítí LTE. Na konci roku mohlo nejrychlejší mobilní internet využívat 82 % její populace. Pokrytí obyvatel rychlým internetem 3G a LTE pak dosáhlo 96 %. LTE síť operátora se mimo jiné prostírá nad 2300 městy a obcemi včetně všech krajských měst, významnými dálnicemi a rychlostními komunikacemi a řadou velkých přehrad a zimních rekreačních středisek.

T-Mobile logo 2015

„Naše LTE síť se díky masivní výstavbě v loňském roce rozrostla o více než 2 000 vysílačů na celkových zhruba 3 700,“ říká technologický ředitel T-Mobile Vladimír Klein a dodává: „Do konce roku 2016 plánujeme LTE pokrytí rozšířit na téměř celou populaci České republiky.“

TIP! T-Mobile v lednu: příjemné slevy u Sony a Samsungu

T-Mobile pokrývá všechna krajská města a dalších přibližně 2300 měst a obcí. LTE dostali „pod stromeček“ například jeho zákazníci v Olomouci, Ostravě, Liberci, Českých Budějovicích, Hradci Králové, Zlíně, Kladně, Jablonci nad Nisou, Třinci, Trutnově, Vsetíně, Jindřichově Hradci, Náchodě nebo Lounech.

T-Mobile
Pokrytí sítěmi LTE u T-Mobilu v prosinci 2015

Koncem roku se LTE signál rozprostřel také nad horskými rekreačními středisky v Krkonoších (Špindlerův Mlýn, Pec pod Sněžkou, Benecko, Herlíkovice, Janské Lázně, Rokytnice nad Jizerou), Krušných horách (Klínovec, Klíny, Boží Dar), na Šumavě (Lipno, Špičák) a několika dalšími lokalitami (např. Kouty nad Desnou, Monínec, Kunčice). Již v létě si LTE mohli užívat rekreanti u velkých vodních nádrží a jezer – pokryty byly například Brněnská přehrada, Dalešice, Hracholusky, Jesenice, Lhota, Lipno, Máchovo jezero, Nové Mlýny, Orlík, Rozkoš, Seč nebo Slapy.

Nejrychlejší mobilní internet operátora je od konce roku 2015 dostupný také na většině významných dálnic a rychlostních komunikací. Z více než 90 % jsou LTE incar signálem (signál uvnitř automobilů) pokryty D1, D2, D3, D5, D11, R1, R10, R4, R46, R52, R55, R6 a R7, z více než 80 % pak R35 a R48.

Zdroj: Tisková zpráva T-Mobile

Diskuze ke článku
Johny
Pokryva dobre rumburk 11 000 obyvatel a max 3g a taky jen vzacne ale Šluknov to same ale janovka u velkého šenova kde je 7 domu a jediny stálý obyvatel je moje babička tam je nově LTE ... logika pokryvani je asi složita
Míša
JJ, LTE v HK, slibovali mi ho již před rokem, než stihlo přijít, já odešel. Jinak jeho absence byla zoufalá všude, teprve za posledních 6měsíců se to začalo měnit. Aukce sami zdržujou a pak pokrývání slibujou. Navíc tarify uplně k neužitku.
Pedro
Rychlostní komunikace od roku 2016 neexistují.
fero
Jak je to v porovnání s konkurencí?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze